Sjajan odgovor

Kad je saznala za aferu: Šta je ljubomorna Džeki Kenedi rekla Merilin Monro?

Kada je starleta telefonom pozvala prvu damu da joj prizna da ima seks sa njenim suprugom, ona je rekla nešto neočekivano
Šuška se
17:34h Autor:
Kad je saznala za aferu: Šta je ljubomorna Džeki Kenedi rekla Merilin Monro?
Foto: Profimedia

Kada je Merilin Monro telefonom pozvala Džeki Kenedi da bi joj priznala da ima aferu sa njenim suprugom, tadašnja prva dama SAD-a je rekla: "To je sjajno. Iseliću se a ti preuzmi sve probleme".

Ova i slične tenzije između Džona F. Kenedija i Žakline Kenedi u poslednjoj godini života američkog predsednika obelodanjene su u knjizi Kristofera Andersena "These Few Precious Days: The Final Year of Jack with Jackie".

Prvi put iz ljubavi, drugi zbog para, treći zbog prijateljstva: Svi muškarci Džeki Kenedi!

Andersen u knjizi opisuje kako je prva dama uglavnom ćutke prihvatala "švrljanje" Dž.F.K.-a ali da joj je njegova veza sa holivudskom sirenom "najviše smetala".

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako je suditi prema knjizi čiji su odlomci objavljeni u "Njujork postu", Monro je istinski verovala da će predsednik SAD-a ostaviti suprugu i oženiti se njome i navodno je prijateljici Džin Karmen rekla: "Zamisli me kao prvu damu".

Autor se u knjizi poziva na pokojnog glumca Patera Laforda koji se oženio Kenedijevom sestrom Patrišom 1954. godine i koji je rekao da je Monro pozvala Džeki Kenedi da bi je obavestila da Kenedi planira da je ostavi i počne da živi sa njom.

Pogrebnik otkrio jezive detalje: Kako je Merilin Monro izgledala nakon smrti!

Džeki Kenedi je na to, navodno, odgovorila: "Merilin, udaćeš se za Džeka i to je sjajno. I uselićeš se u Belu kuću i preuzeti odgovornosti prve dame a ja ću se odseliti i ostaviti ti sve probleme".

I pored naizgled opuštenog stava prema aferi, Džeki Kenedi je duboko patila zbog vanbračnih aktivnosti svog muža, a naročito zbog veze sa Merilin Monro, tvrdi Andersen.

U knjizi se navodi i da su američki predsednik i njegova supruga redovno uzimali amfetamine i primali injekcije sterioda koje im je prepisao čovek sa nadimkom Doktor Filgud.

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši!

Andersen tvrdi da je predsednik četiri puta nedeljno uzimao visoke doze steroida i amfetamina povrh koktela lekova koje je primao zbog drugih bolesti.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

I pored upozorenja pisca Gora Vidala koji je bio užasnut kada je čuo da Doktor Filgud leči predsednika, prva dama je i sama primala injekcije.

Vidal je navodno rekao Džeki Kenedi da je Doktor Filgud, lekar opšte prakse čije je pravo ime Maks Džejkobson, "loša vest" i čovek koji je "izludeo više ljudi".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs