Dok se Veliko Kejtino čekanje nastavlja

10 zanimljivih podataka o kraljevskoj bebi

U iščekivanju kraljevske bebe, zabavite se i saznajte stvari koje sigurno niste znali o budućem britanskom kralju ili kraljici
Šuška se
06:52h Autor:
10 zanimljivih podataka o kraljevskoj bebi
Foto: Reuters

Iako novinari i reporteri već tri nedelje logoruju ispred bolnice u Londonu, iščekujući da se supruga princa Vilijama (Prince William), Kejt Midlton (Kate Middleton), porodi, kraljevska beba i dalje ne daje nikakav znak.

I dok se Veliko Kejtino čekanje nastavlja, agencija AFP donosi 10 zanimljivih podataka o budućem britanskom kralju ili kraljici:

1) Stručnjaci za geneologiju otkrivaju da će beba biti u dalekom srodstvu sa vlaškim knezom iz 15. veka, Vladom III Tepešom, koji je poslužio kao inspiracija piscu Bramu Stokeru za čuvenog vampira Drakulu. Beba će, takođe, biti u srodstvu i sa islamskim sultanom, navodnim potomkom proroka Muhameda.

2) Finska vlada je bebinim roditeljima poklonila specijalnu kartonsku kutiju koju tradicionalno dobijaju sve finske porodilje, a koja sadrži sve neophodne stvari - od odeće za novorođenče, preko specijalnih uložkaka za brushaltere do kondoma, kako ne bi prebrzo došlo da nove trudnoće.

3) Prema tradiciji, prethodne kraljevske bebe su dolazile na svet u prisustvu ministra unutrašnjih poslova, čiji je zadatak bio da potvrdi legitimitet novorođenčeta. Srećom po Kejt, ovaj običaj je napušten 1936.

4) Bebini roditelji nisu u obavezi da detetu daju prezime, ali ukoliko to budu želeli mogu da biraju između Mauntbaten-Vidzor, Vels ili Kembridž.

5) Pojedina svetska obeležja, kao što su Nijagarini vodopadi, fontane na Trafalgar skveru u Londonu i CN kula u Torontu, biće osvetljena u znak dobrodišlice bebi ružičastim ili plavim reflektorima, u zavisnosti od toga da li će se roditi devojčica ili dečak.

6) Nakon tronedeljnog, jalovog čekanja, novinare ispred bolnice Sent Meri obuzela je dosada. Starije kolege ih podsećaju da je situacija 1982, kada se princ Vilijam rodio, bila potpuno drugačija. Njegova majka, princeza Dajana, prevarila je medije, rekavši da treba da se poroditi 1. jula. Novinari su bili potpuno zatečeni i nespremni kada se Vilijam rodio 10 dana pre najavljenog termina.

7) Građani mogu da se klade na sve i svašta u vezi sa bebom - od njenog imena do boje njene kose. Trenutno najpopularnije ime je Aleksandra za devojčicu i Džordž za dečaka. Oni koji su se kladili na ime Vejn, na primer, čija je kvota 500 prema 1, mogu da očekuju veliku premiju.

8) Kraljevska beba već ima svoju stranicu na Wikipediji pod naslovom Dete vojvode i vojvotkinje od Kembridža.

9) Bivša australijska premijerka Džulija Gilard isplela je kengura za bebu.

10) Fudbalska zvezda Dejvid Bekam predložio je kraljevskom paru da bebu nazovu po njemu.

"Mislim da bi, ukoliko dobiju dečaka, trebalo da ga nazovu Dejvid", kazao je nedavno proslavljeni britanski fudbaler.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs