Posrećilo joj se

Katarina Radivojević dobila američku zelenu kartu na lutriji: Karijeru nastavlja u Holivudu!

Zadovoljna sam zbog zelene karte. Do sada sam imala radnu vizu isključivo za poslove u oblasti glume koju sam obnavljala na nekoliko godina, a sada mi zelena karta omogućava stalni boravak i rad, pa razmišljam da tamo nastavim i školovanje - kaže glumica
Šuška se
14:36h Autor:
Katarina Radivojević dobila američku zelenu kartu na lutriji: Karijeru nastavlja u Holivudu!
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Glumica Katarina Radivojević, nastaviće karijeru u Los Anđelesu, pošto je dobila na lutriji zelenu kartu koju svake godine za imigrante organizuje američka vlada.

Karta će joj omogućiti da u SAD neometano živi i radi. Kako saznajemo, glumica se prijavila na lutriju u oktobru 2013. godine i u maju 2014. je saznala da je i njen broj izvučen. U toj godini oko 20.000 ljudi iz Srbije je apliciralo, oko 500 je izabrano, a od toga otprilike 200 je dobilo zelenu kartu.

OVDE saznajte zašto se Marija Šerifović preselila u Ameriku!

Inače, Katarina je četiri godine učestvovala u ovoj lutriji, a najviše sreće je imala u maju. Na razgovor u Ambasadu SAD pozvana je krajem prošle godine, a u januaru je dobila zelenu kartu. Prema informacijama iz Ambasade SAD, ova lutrija je stvarno puka sreća, bukvalno se izvlače brojevi sa dobitnicima. Najbitniji uslov za konkurisanje je diploma srednje škole, tj. 12 godina školovanja u kontinuitetu ili po radnom iskustvu određenih zanimanja. Nakon toga proveravaju da li je kandidat osuđivan.

Zanimljivo je da je i Katarinina rođena sestra Jasna pre nekoliko godina dobila zelenu kartu. U međuvremenu je i Katarinin zet imao sreće na lutriji, pa se pridružio supruzi u Los Anđelesu. Blizina sestre će svakako uticati da Katarina lakše podnese nostalgiju, za koju kažu da uspe da prodrma i one najodlučnije.

"Zadovoljna sam zbog zelene karte. Do sada sam imala radnu vizu isključivo za poslove u oblasti glume koju sam obnavljala na nekoliko godina, a sada mi zelena karta omogućava stalni boravak i rad, pa razmišljam da tamo nastavim i školovanje. Što se tiče karijere, planove nisam menjala. Uskoro ću otići u Los Anđeles, gde planiram da učestvujem na audicijama, a u Srbiju ću stalno dolaziti kako zbog porodice i prijatelja, tako i zbog projekata koji su u planu. Posebno me raduje to što ću u Srbiji već na proleće opet igrati u pozorišnoj predstavi" - rekla je Katarina za Blic.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs