Srpska princeza

Lepa ćerka kneginje Jelisavete Karađorđević: Upoznajte Katarinu Oksenberg! (FOTO)

Šarmantna glumica poslednjih godina sve češće sa porodicom boravi u Beogradu i sve bolje govori srpski jezik
Vip priča 01.05.2015. - 20:18h Autor: Blic, Stil
Foto: Instagram / Catherineoxenberg

Najstarija ćerka kneginje Jelisavete Karađorđević, Katarina Oksenberg, rođena je u Njujorku 22. septembra 1961. godine. Po profesiji je glumica, a udata je za kolegu Kaspera Van Diena, sa kojim ima tri ćerke.

 

Šarmantna glumica poslednjih godina sve češće sa porodicom boravi u Beogradu, uzela je novi srpski pasoš, sve bolje govori srpski jezik, a uskoro planira i da snimi biografski film o svom dedi - princu PavluOvaj projekat joj je veoma važan jer želi da ispriča istinu o decenijama osporavanoj ličnosti srpske istorije i pokaže kolika je nepravda učinjena njenoj porodici.

 

Fatalna žena kraljica Draga: Tajna čuvana ceo vek! (FOTO)

 

Katarina Oksenberg odrastala je svuda, samo ne u svojoj zemlji. Stalno su se selili, iz Njujorka u Španiju, iz Španije u London. Njena majka, Jelisaveta Karađorđević, tako je živela od svoje četvrte godine, kada je proterana iz zemlje.

 

Pošto je u detinjstvu bila odvojena od ovih prostora, nije ni slutila koliko će emotivno doživeti prvi dolazak u postojbinu njene porodice, jednom prilikom rekla je srpska princeza.

 

Osim uloge Amande u TV seriji Dinastija, koja joj je donela svetsku popularnost, Katarina je u karijeri igrala i u veoma gledanoj seriji Vrelina Akapulka i snimila film o princezi Dajani. Danas se sa suprugom Kasperom Van Dinom bavi filmskom i televizijskom produkcijom.

 

Katarini kroz život nije pomoglo kraljevsko poreklo i oduvek je sama krčila svoj put do slave.

 

Dobila životnu šansu sa 18 godina: Princeza Amira, žena kojoj se svet divi! (FOTO)

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs