Na aukciji nakit koji je Liz Tejlor nosila kao Kleopatra

Kolekcija ličnih predmeta holivudske dive Elizabete Tejlor, uključujući nakit, koktel haljine i scenske kostime, biće ponuđena na jesen na aukciji
Šuška se
12:00h Autor:
Na aukciji nakit koji je Liz Tejlor nosila kao Kleopatra
Foto: Reuters

Kako je saopštila kalifornijska aukcijska kuća Džulijens, kolekcija ličnih predmeta holivudske dive Elizabete Tejlor (Elizabeth Taylor), uključujući nakit, koktel haljine i scenske kostime, biće ponuđena na jesen na aukciji.

Pomenuta kolekcija, vlasništvo bivšeg Tejlorinog saradnika, biće izložena u Irskoj pre nego što se 12. oktobra nađe na licitaciji u Los Anđelesu.

Očekuje se da najveću pažnju aukcionara privuče komplet minđuša i ogrlice od 18-karatnog zlata i dragog kamenja, koji se procenjuje na 10.000 do 15.000 dolara.

Kako prenosi Rojters, na aukciji će se naći i ukras za glavu u obliku sokola koji je Tejlor nosila u filmu Kleopatra iz 1963. tokom čijeg snimanja je započela vezu sa Ričardom Bartonom. Raskošni ukras, koji je pomogao da film dobije Oskara za najbolju kostimografiju, mogao bi da dostigne cenu od 2.000 do 3.000 dolara.

Haljina na bretele i bolerom, južnoafričkog modnog dizajnera Krisa Levina, koju je glumica nosila na proslavi Bartonovog 50. rođendana 1972. u Londonu, biće ponuđena za 3.000 dolara.

Od interesantnijih predmeta je i drveni sanduk sa toaletnim priborom od stakla i sedefa, koji je pripadao Tejlorinoj majci, pozorišnoj glumici Sari Sotern, a koji se procenjuje na 6.000 do 8.000 dolara.

Sa svojom strašću prema draguljim, ljubičastim očima i burnim ljubavnim životom, uključujući i osam brakova, od kojih dva sa velškim glumcem Ričardom Bartonom, Liz Tejlor je bila simbol glamura zlatnog doba Holivuda.

Proslavila se sa 12 godina ulogom u filmu Nacionalni somot 1944, a tokom karijere, duge sedam decenija, nagradu Oskar je osvojila u dva navrata - za ulogu u filmu Baterfild 8 (1960) i Ko se boji Virdžinije Vulf? (1966).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs