Međunarodni skandal

Anđelina Džoli razbesnela Japan: Taj film je nemoralan i nema nikakav kredibilitet!

Film koji je glumica režirala bazira se na životnoj priči američkog vojnog lica, kao i torturi koju je preživeo u Japanu za vreme Drugog svetskog rata
Šuška se 09.12.2014. - 22:41h Autor: index.hr
Foto: Reuters

Japanski konzervativci prozvali su glumicu Anđelinu Džoli zbog njenog novog filma Unbroken, jer smatraju da je u njemu na neprikladan način predstavila Japan i Japance.

Tačnije, konzervativne struje u Japanu optužile su glumicu za rasizam i javno pozivaju nadležne institucije u zemlji da film bude zabranjen u Japanu, jer su, kako navode, "japanski čuvari u filmu opisani pogrešno" - prenosi Mail Online.

 

Anđelina Džoli doživela tešku saobraćajnu nesreću! Detalje saznajte OVDE.

Film "Unbroken" koji je režirala Anđelina, temelji se na priči o životu američkog atletičara i istaknute vojne ličnosti u Drugom svetskom ratu, Luija Zamperinija.

Prema knjizi o njegovom životu, Zamperini je od jula 1943. do avgusta 1945. bio zarobljen od strane japanskih marinaca, a film opisuje i torturu koju je Zamperini prošao za vrijeme zarobljeništva, tačnije, način na koji ga je mučio japanski čuvar Mutsuhiro Vatanabi.

http://www.youtube.com/watch?v=X8mBzKLhL0U
nikakav kredibilitet i nemoralan je
ne smeju biti iznošene Hiromiči Moteki.

 

Zbog čega Anđelina Džoli želi da prestane da se bavi glumom, pročitajte OVDE.

 

S druge strane, direktorka neprofitne organizacije Asia Policy Point koja se bavi odnosima SAD-a i Japana, Mindi Kotler, smatra da je jedino skandalozno u celoj priči poricanje onoga što se Zamperiniju dogodilo.

 

"Američka vlada ovakvo nešto neće tolerisati. Čast američkih veterana mora se braniti" - rekla je, između ostalog Kotler.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...