Daske koje život znače

Žarko Laušević se vraća glumi: Sa Petrom Božovićem sprema predstavu!

Pera i Žarko su o novom projektu razgovarali i o svemu se dogovorili tokom poslednjih susreta u Beogradu i Njujorku. Ovo će zaista biti njegov povratak na scenu, jer, moram reći, nije tačno da će igrati u filmu scenariste i reditelja Stojana Stojčića „Atoski vrtovi 2020 - kolevka noćnih vukova na Kosovu“, otkrio je izvor blizak Lauševiću
Šuška se 30.09.2014. - 18:23h Autor: Kurir
Foto: Kurir / Dragana Udovičić

Jedan od najpopularnijih glumaca bivše Jugoslavije Žarko Laušević, koji se nakon izlaska iz zatvora zbog počinjenog dvostrukog ubistva 1993. u Podgorici povukao iz sveta glume i odselio u Njujork, priprema novi pozorišni komad! Partner će mu biti njegov veliki prijatelj Petar Božović.

 

"Ideja je da se predstava izvodi u Americi i Kanadi. Pera i Žarko su o novom projektu razgovarali i o svemu se dogovorili tokom poslednjih susreta u Beogradu i Njujorku. Ovo će zaista biti njegov povratak na scenu, jer, moram reći, nije tačno da će igrati u filmu scenariste i reditelja Stojana Stojčića „Atoski vrtovi 2020 - kolevka noćnih vukova na Kosovu“, kako su pojedini mediji tvrdili", naglašava izvor blizak Lauševiću.

 

On dodaje da Žarko jeste dobio ponudu od autora, u čijem je ostvarenju „Atoski vrtovi - preobraženje“ igrao 1989, da ponovo tumači ikonopisca Savu, ali je nije ozbiljnije razmatrao, pa samim tim ni prihvatio.

 

Podsetimo, Laušević je sredinom maja posetio Beograd nakon 15 godina, pošto je prethodno obišao bolesnu majku u Crnoj Gori. Tada je bio veoma ljubazan prema novinarima, ali ne i razgovorljiv, pa je samo rekao: "Dobro smo i moja porodica i ja".

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...