Predviđanja stručnjaka

Otkriven pol bebe: Kejt Midlton čeka devojčicu?

Oči sveta uprte su u princa Vilijama i njegovu suprugu Ketrin koja bi ovog meseca trebalo da se porodi, a stručnjaci predviđaju da će vojvotkinja od Kembridža roditi devojčicu
Šuška se
07:48h Autor:
Otkriven pol bebe: Kejt Midlton čeka devojčicu?
Foto: AP

Oči sveta uprte su u princa Vilijama (Prince Vilijam) i njegovu suprugu Ketrin (Kate Middleton) koja bi ovog meseca trebalo da se porodi, a stručnjaci predviđaju da će vojvotkinja od Kembridža roditi devojčicu.

"Čini se da će jezičak na vagi preteći u korist devojčice", rekla je direktorka programa bionauka i životinjskog ponašsanja na Univerzitetu Ekseter, Fiona Metjuz.

Metjuz i njene kolege smatraju da na pol deteta utiče više faktora, uključujući i ishranu. Žene koje su se brzo ugojile i jele visokokaloričnu hranu pre trudnoće u većem broju slučajeva rodile su dečaka.

"U tako povoljnim uslovima muški embrion može da opstane, dok u oskudnijim preživi ženski", rekla je Metjuz a prenosi CNN.

Osim ishrane, na pol deteta utiče i stres pa se u vreme elementarnih nepogoda poput zemljotresa ili poplava rađa više devojčica nego dečaka. Takođe, žene koje obavljaju stresan posao ili su pod velikim pritiskom poput Kejt koja je stalno pod lupom javnosti, imaju više šansi da rode devojčicu.

Metjuzova i njen tim navode da čak i zanimanje oca utiče na pol deteta. Ranija istraživanja sprovedena na pilotima u periodu od 1961. do 1987. pokazala su da piloti češće dobijaju ćerke a pošto je Vilijam pilot, šansa da dobije devojčicu je veća.

U studiji se podseća i da je Kejt Midlton na početku trudnoće hospitalizovana zbog mučnina a da žene koje boluju od takozvane trudničke hiperemeze imaju 50 puta više šansi da dobiju ćerku a te šanse se povećavaju za 30 posto ako su u bolnici provele barem tri dana, piše CNN.

Zanimljivo je i da bogatstvo igra veliku ulogu u polu deteta s tim što, pokazuju studije, bogatači, naročito ako je otac imućan, češće imaju sinove nego kćerke.

"Sve ukazuje na devojčicu osim faktora bogatstva", zaključila je Metjuzova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs