Može mu se

Rusko-francusko kulinarstvo: Žerar Depardje otvara restoran u Moskvi!

Glumac želi da utvori ukupno tri restorana u 3 različita grada širom Rusije
Šuška se
16:34h Autor:
Rusko-francusko kulinarstvo: Žerar Depardje otvara restoran u Moskvi!
Foto: Fonet

Francuski glumac Žerar Depardje, koji je pre godinu i po dana uzeo rusko državljanstvo, prema pisanjima stranih medija, otvoriće svoj francusko-ruski restoran "Žerar" u Moskvi.

Poznat kao ljubitelj dobrog "ića i pića", Depardje već ima tri restorana u Parizu, nekoliko vinograda, bistroa i kafića u Belgiji.

Zbog čega se Žerar Depardje našao pred sudom, saznajte OVDE.

Vest o otvaranju restorana usledila je pošto se glumac prošle nedelje nije pojavio na filmskom festivalu u Edinburgu, jer je noć pre toga "zaginuo" uživajući u hagisu (škotski specijalitet od ovčjih iznutrica i ovsa) i lokalnom pivu i viskiju u pabu na ostrvu Skaj.

Žerar je trebalo da se pojavi na premijeri kontroverznog filma o nekadašnjem šefu MMF-a, Dominiku Stros Kanu.

Depardjeov restoran u Moskvi trebalo bi da bude otvoren u oktobru i, kako je najavio, "služiće jednostavnu hranu koju volim, jela iz Rusije i Francuske".

Koji je najskuplji restoran na svetu, pogledajte OVDE.

Zvezda filma "Sirano de Beržerak" rekao je lokalnim medijima da se nada da će otvoriti još dva restorana u Rusiji - jedan u Sankt Peterburgu i drugi u Saransku, gradu u Mordoviji gde živi.

Na pitanje da prokomentariše svoje prijateljstvo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, Depardje je rekao: "Mislim da sve što taj čovek radi, radi za Rusiju".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs