Kajanje zbog nastupa

Džej Lo se pokajala nakon otpevane serenade predsedniku Turkmenistana

Američka glumica i pevačica Dženifer Lopez otpevala je rođendansku serenadu predsedniku Turkmenistana Gurbanguliju Berdimuhamedovu, da bi njena portparolka potom izjavila da Lopezova ne bi uopšte nastupila da je znala za kršenje ljudskih prava u toj zemlji
Šuška se
08:06h Autor:
Džej Lo se pokajala nakon otpevane serenade predsedniku Turkmenistana
Foto: Beta

Lopezova (Jennifer Lopez) je u subotu uveče nastupila u Turkmenistanu, a u saopštenju dostavljenom AP-u njena portparolka navela je da je ceo događaj organizovala Kineska nacionalna naftna kompanija i da to nije bio politički događaj.

Koncertu je prisustvovao Berdimuhamedov, koga su organizacije za zaštitu ljudskih prava često kritikovale, dok Human rights watch opisuje Turkmenistan kao jednu od najrepresivnijih zemalja na svetu.

Portparolka Lopezove rekla je da pevačica ne bi nastupila da je znala o kršenju ljudskih prava.

"Rođendanska serenada bila je zahtev (kineske) korporacije u poslednjem trenutku, koji je pevačica bila voljna da prihvati", dodaje se u saopštenju tima Lopezove.

Lopezova je najnovija u nizu poznatih koji su bili na udaru kritika zbog nastupa u zemljama ili pred liderima koji krše ljudska prava.

Oskarovka Hilari Svonk (Hilary Swank) se 2011. izvinila što je prisustvovala rođendanskoj žurci čečenskog lidera Ramzana Kadirova, koga optužuju za mučenja i ubistva.

Muzičari Bijonse (Beyonce), Neli Furtado (Nelly Furtado), Fifti Sent (50 Cent), Maraja Keri (Mariah Carey) i Ašer (Usher) dobili su pozamašne sume novca za nastup na žurkama svrgnutog i ubijenog libijskog lidera Moamara Gadafija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs