Nesvakidašnji odgoj

Danijela Pantić sina ne hrani mesom: Kad poraste, objasniću mu zašto smo izabrali bolji put za njega

Nekadašnja voditeljka Slagalice porodila se u kadi kod kuće, sedmomesečnog sina hrani isključivo bez mesa, a neće ni da ga vakciniše
Šuška se
17:04h Autor:
Danijela Pantić sina ne hrani mesom: Kad poraste, objasniću mu zašto smo izabrali bolji put za njega
Foto: Kurir / Damir Dervišagić

Voditeljka Danijela Pantić koja se pre sedam meseci porodila kod kuće, odlučila je da sina ne vakciniše, kao i da u njegovoj ishrani ne bude mesa.

U prilog tome koliko joj je bitna prirodnost, voditeljka smatra da je ovakav porođaj najbolji i za bebu i za nju.

"Najbezbolniji je prirodni porođaj, i to u kadi", rekla je Danijela.

"Viđam dosta dece po restoranima brze hrane i verujem da je roditeljima lakše to nego da spremaju nešto zdravo posle napornog radnog dana. To je skuplja varijanta, jer vodi u bolest i gojaznost, kako ste i sami primetili, a osim toga za zdrave sokove, voćne šejkove i, na primer, sirove kolače i torte, treba manje vremena nego da sednete u prevoz, odete do "Meka" i naručite brzi obrok - tvrdi Danijela Pantić.

Voditeljka Televizije "Prva" je sina Ignjata već navikla na vegetarijanstvo.

"Naravno, veoma mi je stalo da Ignjat bude zdrav dečko. Još je mali, ali kada poraste, objasniću mu šta je zdravo, a šta ne i zašto smo izabrali bolji put za njega. Svako jutro počinjemo voćem i zdravim sokovima, potom prelazimo na proso, leblebiju, suncokret, integralni pirinač, tikvice, šargarepu... Većinu obroka jedemo i pijemo zajedno, što u Srbiji nije uobičajeno, pošto se kod nas jede teška i masna hrana koju bebama nikako ne smete davati", kaže Danijela.

Nekadašnja voditeljka kviza "Slagalica" objašnjava da će sinu davati slatkiše, ali samo one zdrave.

"Ignjat uživa u slatkom voću i kašicama koje sama pravim od manga i jabuke, banane, avokada, šargarepe, kokosa i cvekle, a sve to je slatko. To su ukusi na koje se navikava već sada, sa sedam meseci, a ne na veštačke, nezdrave šećere", kaže Danijela.

Ona se zalaže i protiv obavezne vakcinacije.

"Ne verujem u "lekove" koji imaju toliko negativnih efekata kao vakcine i za koje proizvođači ne mogu da garantuju. Nije dokazano ni da se može na veštački način stvoriti imuni sistem, niti je posle vakcinacije urađeno istraživanje o njenim posledicama. Verujem da se deca rađaju zdrava i da njima samo treba jačati imuni sistem, pre svega zdravim načinom života, a ne izazivati ga vakcinama sa umrtvljenim virusima, živom i konzervansima", zaključila je voditeljka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs