Novi skandal u najavi?

SIN ANĐELINE DŽOLI UKRADEN, PA DAT GLUMICI NA USVAJANJE?!

Rediteljka novog dokumentarca tvrdi da su siromašne kambodžanske porodice godinama bile meta različitih agencija za usvajanje dece

Šuška se
Autor:
SIN ANĐELINE DŽOLI UKRADEN, PA DAT GLUMICI NA USVAJANJE?!
Anđelina Džoli sa usvojenim sinom Medoksom, Foto: Profimedia

Dokumentarac koji ukazuje na potencijalno neetičke prakse korišćene u kambodžanskom sistemu usvajanja dece, a koji će ponovo istražiti da li je Medoks, danas 19- godišnji sin Anđeline Džoli, možda "ukraden" iz ruku svoje rođene porodice, uskoro će ugledati svetlost dana!

Godine 2002. Anđelina je usvojila Medoksa iz Kambodže uz pomoć agentkinje Lorin Galindo, a koja je 2004. godina završila iza rešetaka zbog "falsifikovanja dokumenata za dobijanje američkih viza za siročad iz Kambodže".

Rediteljka dokumentarca, 21- godišnja Elizabet Džejkobs, čiji su roditelji takođe koristili usluge Galindo, ponovo će se osvrnuti na tvrdnju kako su siromašne kambodžanske porodice godinama bile meta različitih agencija za usvajanje dece.

Britanski The Sun izvestio je kako je rediteljka istrajna u naumu da razotkrije pravu istinu koja se krije iza usvajanja dece u organizaciji Galindo. Kako se ističe, u periodu od 1997. do 2001. godine većina procesa usvajanja dece iz Kambodže američkim porodicama, išla su preko nje.

Pomenuta agentkinja i njena sestra Lin Devin vodile su agenciju za usvajanje dece Seattle International Adoptions, a nešto malo kasnije nakon što je Anđelina preko nje usvojila svog sina Medoksa, ovaj sestrinski dvojac suočio se s kaznenim prijavama.

Devin je morala da plati novčanu kaznu od 150 hiljada dolara, dok je Galindo odslužila zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja imena, datuma i mesta rođenja kambodžanske dece kojoj je pomogla da se smeste kod američkih porodica, dve godine nakon što su Džoli i njen tadašnji suprug, Bili Bob Tornton, preuzeli puno starateljstvo nad Medoksom.

Kada je ovaj skandal razotkriven, američka vlada i nekoliko drugih zemalja zaustavili su mogućnost daljih ussvajanja dece iz Kambodže, a Džoli je tada izjavila kako ne zna ništa o ovoj ilegalnoj trgovini. Ne postoji dokaz da Medoks nije bio siroče, a Džoli je insistirala na tome da jednoj majci nikada ne bi uzela dete na ovaj način.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs