On je građanin sveta

Žerar Depardje: Ja sam građanin sveta

Francuski glumac nastavlja sa ponašanjem koje ne dolikuje jednoj takvoj glumačkoj veličini, a izjavio je da sada želi da ima 7 pasoša, kao i otvoreno divljenje prema ruskom predsedniku
Šuška se 17.06.2013. - 09:52h Autor: Tanjug

Francuski glumac i ruski državljanin Žerar Depardje (Gerard Depardieu) izjavio je danas da će podneti zahtev za alžirski pasoš, a verovatno i za neke druge, opisavši sebe kao građanina sveta.

 

Depardje (64) je u januaru zatražio rusko državljanstvo posle sukoba sa francuskim vlastima oko povećanja poreza za bogate.

 

"Voleo bih da imam 7 pasoša. Zatražiću alžirski i druge. To će mi pomoći da izbegnem vize", rekao je on francuskom nedeljniku Le Journal du Dimanche.

 

Depardje, koji otvoreno iskazuje svoje divljenje prema ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, rekao je da je Putin uradio mnogo za kulturu.

 

Glumac je sebe opisao kao nekoga ko je pomalo buntovnik, koji razmrdava stvari i koji je ponekad pijan.

 

"Mislim da se ovaj huliganski duh dopada Putinu", rekao je on i dodao da je i pored svega toga zdravorazumska osoba, prenela je agencija Frans pres.

 

Pariski sud bi iduće sedmice trebalo da donese presudu u slučaju protiv Depardjea, koji je u novembu uhapšen jer je pijan pao sa skutera. Tužilaštvo je tražilo kaznu od 4.000 evra i kaznene poene.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...