Preslatka tradicija

Da li će Hari i Megan i ovu tradiciju preokrenuti: Britanska kraljevska porodica sa svadbene torte uvek čuva vrh, evo zašto!

Tradicionalno se čuva vrh torte, a da li će Hari i Megan i to promeniti?

Star wedding
Autor:
Da li će Hari i Megan i ovu tradiciju preokrenuti: Britanska kraljevska porodica sa svadbene torte uvek čuva vrh, evo zašto!
Foto: Reuters / Chris Jackson

Novi kraljevski par princ Hari i Megan Markl su izokrenuli kraljevsku tradiciju. Zbog toga će njihov veliki dan dugo biti u centru pažnje. Iako je dosta detalja o njihovom venčanju poznato, ipak je dosta toga što će i dalje ostati obavijeno velom tajne. Oni su odlučili da umesto tradicionalne svadbene kule posluže tortu od limuna, piše stvarukusa.rs

Princ Vilijam i Kejt Midlton (i mnoge generacije pre njih) poštovali su tradiciju služenja tradicionalne svadbene torte na nekoliko spratova. Nagađa se i da će novi kraljevski par angažovati posebne poslastičare za zabavu, pa se postavlja pitanje da li će Hari i Megan prekinuti i drugu tradiciju kad je reč o njihovom svadbenom dezertu.

Ovako će izgledati svadbena torta princa Harija i Megan Markl: Osvežavajući ukus i elegantni ukrasi, a evo ko će je napraviti! (FOTO)

Torta sa venčanja princa Vilijama i Kejt Midlton
Torta sa venčanja princa Vilijama i Kejt Midltonfoto: Profimedia

Čuvanje vrha torte

Za razliku od američke tradicije gde se vrh torte čuva u zamrzivaču da bi se konzumirao za prvu godišnjicu, britanska kraljevska porodica ima drugačiji razlog zašto čuva njihovu tortu: da bi se ona služila na budućim dečijim krštenjima.

Prema poslastičarki koja je pravila svadbenu tortu za vojvodu i vojvotkinju od Kembridža, njen prvi deo je služen na krštenju Princa Džordža 2013.godine, a drugi deo za krštenje Princeze Šarlote 2015.godine. Još uvek nije poznato da li će treća beba, Princ Luis takođe imati svoj vrh torte na krštenju, kao što je bilo na prethodna dva.

Pa da li će Princ Hari i Megan Markl sačuvati vrh njihove limun torte? Uskoro će nam reći. Nije prerano da se krene sa pravljenjem ukusne trospratne limun torte koja će biti poslužena na predstojećoj proslavi ovog para.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs