O njoj se još uvek priča

Seksi haljina princeze Dajane sa jasnom porukom: Napokon sam slobodna! (FOTO)

Met Gala je tradicionalni bal koji se održava prvog ponedeljka u maju od 1971. godine. Glavni cilj ovog događaja je da slav rad Kostimografskog instituta pri muzeju Metropoliten u Njujorku i da prikupi novac za njihove dalje akcije

Star look
Autor:
Seksi haljina princeze Dajane sa jasnom porukom: Napokon sam slobodna! (FOTO)
Foto: Profimedia

Met Gala bal se ove godine održao 7. maja u organizaciji Ane Vintur s temom "Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination“ (Rajska tela: Moda i katolička mašta). Reč je o jednom od najvažnijih modnih događaja u godini, koji uvek obiluje poznatim osobama u odvažnim kreacijama.

Pored brojnih kontroverznih kreacija koje su plenile pažnju kroz istoriju ove manifestacije, ističe se haljina princeze Dajane iz 1996. godine.

foto: Profimedia

Te godine se tematski slavio rad slavnog dizajnera Kristijana Diora, pa ne čudi što se princeza na Met Gali pojavila upravo u haljini kreativnog direktora toga brenda Džona Galijana. Tačnije, odabrala je teget usku haljinu od svile koja je bila ukrašena čipkom i delovala je poput luksuzne spavaćice. Diorovu haljinu iskombinovala je s teget Diorovom torbicom i odgovarajućim ogrtačem, crnim salonkama i s nakitom sa safirima iz vlastite kolekcije.

Princeza Dajana, dama u svakoj prilici: Otkriveno zašto je uvek nosila tašnicu uz sebe! (FOTO)

foto: Profimedia

Senzualna haljina bila je deo novog modnog pravca u kojem se princeza počela da se kreće nakon razvoda od princa Čarlsa 1992. godine, a posebno nakon što je javno priznao 1994. da ju je varao i da je u vezi s Kamilom Parker. Od britanskog prestolonaslednika službeno se razvela u avgustu 1996. godine, a mnogi su komentarisali da je haljina s Met Gale zapravo nosila jasnu poruku: "Napokon sam slobodna".

Princeza Dajana htela da otkaže venčanje: Ovako je saznala za najveću izdaju u životu! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs