Aleksa Čeng: žena koja je izgradila ime na svom stilu

Retki su oni koji su titulu ikone stila poneli sa nepunih trideset godina. Još ređi su oni po kojima je Mulbery nazvao jednu od svojih najpopularnijih torbi. Ona je na svojoj životnoj listi štiklirala obe stavke.
Star look 08.04.2013. - 14:06h
Alexa Chung
1 / 18

Njeno pojava je sinonim za stil. Prefinjenost i buntovnost sjedinili su se u odevanju, stavu i pojavi Alekse Čeng (Alexa Chung). Stolica u prvom redu najvećih svetskih Nedelja mode rezervisana je na ime ove mlade Engleskinje i istinske It devojke. Dok prva dama modnog novinarstva, velika Ana Vintur (Anna Wintour), definiše Aleksu kao fenomen, njeno lice krasi naslovnice magazine poput Vogue-a, Elle-a, Harper's Bazar-a. Sa druge strane, New York Times deklarisao ju je kao Kejt Mos (Kate Moss) svoje generacije. Mi je svrstavamo u jednu do najbesprekornije obučenih dama današnjice.

 

Njen stil odiše nonšalancijom i onom simpatičnom nemarnošću koja je karakterisala It devojke sa kraja 70-tih, poput Džejn Birkin (Jane Birkin) i Fransoaz Ardi (Francoise Hardy). Imate utisak da je na svaku svoju kombinaciju Aleks utrošila maksimum sedam minuta. Stoga, sintagma ''bez truda''  bila bi prava definicija pojave ove mlade dame, koja je od strane magazina The Evening Standard proglašena jednom od najuticajnih modnih ličnosti Velike Britanije. A njena pojava je pravi miks dečačkog, ženstvenog, smernog, zavodljivog, hrabrog i klasike. Bez daljeg odlaganja prepuštamo vas našoj galeriji. Uživajte i hvatajte beleške, jer nas Aleksa svakom novom kombinacijom poduči novom lekcijom o stilu.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...