Neprepoznatljivi

Nikita i Majkl 18 godina kasnije: Evo kako danas izgledaju junaci popularne serije! (FOTO)

Ni slični onim junacima koje smo voleli u popularnoj seriji

Star look
21:42h Autor:
Nikita i Majkl 18 godina kasnije: Evo kako danas izgledaju junaci popularne serije! (FOTO)
Foto: Profimedia

Prva epizoda serije “La Femme Nikita”, nastale prema istoimenom francuskom filmu redatelja Luka Besona, premijerno je prikazana 13. januara 1997. godine.

Ova televizijska adaptacija filmskog hita svoju popularnost može zahvaliti i sjajnoj hemiji između glavnih glumaca, Australijanke Pite Vilson i Kanađanina Roja Dipija.

"Hemija je bila instantna. To nije nešto na čemu možeš raditi. Kad sam prvi put video Pitu, delovala mi je vrlo zanimljivo, puno energije i originalno", priznao je svojevremeno Roj koji je igrao lik operativca Majkla Samjuela, Nikitinog mentora.

Kroz pet sezona i 96 epizoda pratili smo dramatične obrate u životima ovih operativaca tajnog Odela 1, ali i razvoj njihove ljubavne priče. Naoko neosvojivo srce hladnokrvnog Majkla uspela je otvoriti upravo Nikita.

foto: Profimedia

U jednoj epizodi Valter kaže da je Majkl pre bio mrtav, a sada je živ. "Nešto je drugačije u njemu. Mislim da je Nikita razlog zbog kojeg je Majkl oživeo."

"Nisam želeo da ga glumim kao nekog pobednika. Neko ko ubija toliko ljudi ne može se lako smejati. Barem ne kao ostali. On je neko ko sa sobom čitavo vreme nosi smrt. Težak deo ove uloge bio je njegov perfekcionizam. Majkl je morao biti pomalo nestvaran. Zato sam pažljivo dozirao njegove pokrete i gestove. Odlučio sam se rešiti istih kako bih uspeo dočarati svu težinu njegovom perfekcionizma", objasnio je Roj.

foto: Profimedia

Pita Vilson oduvek je imale samo reči hvale za svog kolegu, ali i puno šala na račun njegovog (dobrog) izgleda.

Znaš li zbog kojeg razloga obožavatelji toliko vole tvoju seriju, upitala ju je u jednom novinarka. "Znam, eno ga iza u garderobi, uskoro će doći na intervju", kazala je misleći na Roja.

foto: Profimedia

"Stvarno je šteta što nije zgodan", našalila se Pita kad joj se glumac pridružio tokom istog intervjua.

9 najpopularnijih turskih serija koje su se emitovale u Srbiji: Glasajte za najbolju! (ANKETA)

foto: Profimedia

Dugih 18 godina nakon završetka serije, Pita i Roj retko se pojavljuju u javnosti. Pita je poslednji film snimila 2015. godine i otada živi povučenim životom.

Naočiti 56-godišnjak živi i radi isključivo u Kanadi. Iako je svoj imidž znatno promenio, obožavatelji serije "Nikita" iza brade i duge sede kose odmah lako prepoznaju svog omiljenog glumca.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs