Koja je najbolja?

9 najpopularnijih turskih serija koje su se emitovale u Srbiji: Glasajte za najbolju! (ANKETA)

One su prikovale milionski auditorijum za male ekrane

Lifestyle
12:03h Autor:
9 najpopularnijih turskih serija koje su se emitovale u Srbiji: Glasajte za najbolju! (ANKETA)
Kadar iz serije "Izgubljena čast", Foto: Profimedia

Kada su u Srbiji počele da se emituju turske serije, gotovo potpuno su potisnuli latino sapunice u kojima smo do tada uživali.

Neke su bile manje zapažene, ali neke su ostale upamćene kao najgledaniji televizijski projekti u našoj zemlji, o čemu svedoči i višestruki broj repriziranja.

Predstavljamo vam devet najpopularnijih, a vi odlučite koja je najbolja!

1. Sulejman Veličanstveni

Hit serija o najvećem turskom osvajaču prvi put je prikazana u Srbiji u februaru 2012. i trajala je gotovo godinu dana. Od premijernog prikazivanja u našoj zemlji, više puta je reprizirana i svaki put je ostvarila neverovatnu gledanost. Serija prikazuje vladavinu Osmanskog carstva i uspon sultana Sulejmana koji je vladao punih 46 godina, počevši od 1520. godine. Radnja prati i život njegovih supruga, dece i ostalih istorijskih ličnosti i događaja.

5 najboljih mini serija: Nećete verovati šta ste upravo pogledali! (VIDEO)

2. 1001 noć

Prva turska serija emitovana u našoj zemlji govori govori o lepoj Šeherezadi, koja radi kao arhitekta u firmi Onura Aksala, u kojeg se zaljubljuje, ali Onur zbog lošeg iskustva gaji veliku mržnju prema ženama. Njihova zamršena ljubavna priča ostavila je bez daha milionski auditorijum...

3. Kad lišće pada

U Srbiji je prvi počela da se emituje još 2010. godine. Serija je prikovala pola Srbije za male ekrane, a o njenoj popularnosti govori i više repriziranja koja su usledila. Priča je smeštena u sadašnjost i prati tešku sudbinu sedmočlane porodice Tekin i sve teškoće koje mogu da zadese čoveka.

Romansa nikada ne izlazi iz mode: 20 najlepšiih ljubavnih filmova svih vremena, koje ne smete da propustite!

4. Ezel

U našoj zemlji serija Ezel emitovala se od 2012. godine. Urađena je kao adaptacija romana Grof Monte Kristo Aleksandra Dime. Obožavani turski glumac Kenan Imirzalioglu u ovoj seriji šarmirao je pretežno žensku publiku u intrigantnoj priči o čoveku kojeg sudbina natera da promeni identitet, preuzme stvari u svoje ruke i osveti se svim svojim neprijateljima.

5. Kako vreme prolazi

Ova hit serija emitovala se u našoj zemlji prvi put tokom 2013. godine. Radnja je smeštena u 1967. godinu i prati životni put kapetana Alija Akarse koji živi daleko od svoje porodice, dok njegova supruga brine o četvoro dece u porodičnoj kući. kada Ali konačno reši da se vrati kući, porodica je prsrećna, ali ne zna da će se životi svih njih uskoro iz korena promeniti. Pismo koje supruga pronalazi u Alijevom džepu postaje početak nožne more za sve...

7 filmova koji će vas razveseliti i oraspoložiti: Ovo morate da pogledate! (VIDEO)

6. Gumuš

Priča prostodušne i neiskvarene devojke po imenu Gumuš koju nagovore da se uda za bogatog naslednika Mehmeta mnogo puta je izazvala suze kod milionskog auditorijuma u Srbiji. Gumuš je zaljubljena u njega, ali on nije samo još jedan veseli, obesni, bogati mladić. Mehmet ne može da prežali pogibiju svoje devojke i nesrećan je i depresivan jer je prisiljen da živi s devojkom koju mu je porodica odredila. Iako je okružena luksuzom i deli kuću sa voljenim čovekom, život mlade Gumuš postao je sve, samo ne bajka...

7. Zabranjeno voće

Kada bogati udovac odluči da se ponovo oženi, i to dvostruko mlađom Bihter, život čitave porodice Zijagil okrenuće se iz korena. Ćerka Nihal dugo neće prihvatiti očevu odluku, ovaj brak će biti snažan udarac za Bihterinu pohlepnu majku, a sama Bihter naći će se u situacijama o kojima nije ni sanjala da mogu da je zadese. Zabranjene ljubavi otkrivaće se svako malo, a strasti zaljubljenih dovešće do skandala i tragedija nesagledivih posledica. Serija je urađena prema romanu "Strasti orijenta" turskog pisca Halida Zije Usakligila, koji je svojevremeno bio prekretnica u konzervativnoj turskoj književnosti i kojeg su prozvali "turska Ana Karenjina".

Top 7 filmova Gorana Markovića: Remek-dela domaće kinematografije! (VIDEO)

8. Zvala se Feriha

Siromašna devojka po imenu Feriha dobija stipendiju na prestižnom privatnom fakultetu za bogataše. Tamo upozna Emira, bogatog naslednika i vlasnika noćnih klubova koji svake večeri izlazi sa drugom manekenkom, glumicom... Sve dok ne upozna Ferihu. Ipak, Feriha je sve samo ne obična siromašna devojka. Njegov novac je ne zanima, želi da ga stekne sama svojim radom, ali njen karakter i spremnost da laže i izmisli čitav jedan nepostojeći život imaće teške posledice po njenu porodicu, Emira, a najviše po nju samu. Osim ljubavne i priče o razlici u društvenim staležima, ovo je i priča o neverovatnoj ljubavi majke i ćerke.

9. Izgubljena čast

Kada krene da isprati verenika na plovidbu usred noći, devojku po imenu Fatmagul uhvate četiri pijana i drogirana mladića i siluju je. Jedan je bogat i veren, drugi bogat, zao i obestan, treći bogat i samo što nije krenuo da studira na Kembridžu, četvrti skromni varilac Kerim, kojeg savest izjeda i ne može da shvati šta se dogodilo. Iako je svojim očima video kako je njegovi drugovi siluju, ubeđen je da joj on nije ništa uradio. Da bi se sprečila bruka i da bi bogati naslednici mogli da nastave svoje živote kao da se ništa nije desilo, Kerima nateraju da se oženi Fatmagul, a devojku zaplaše najgorim pretnjama da pristane. Neverovatna priča o nepravdi, trpljenju, strahu i lošim porodičnim odnosima, usred kojih se rađa jedna neverovatna ljubav.

Koja serija je po vama najbolja? Glasajte u našoj anketi ispod!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs