Nisu baš mnogo drugačiji

Jedan detalj menja sve: Evo kako će kraljevska porodica dočekati Božić ove godine! (FOTO)

Kako Božić provodi trenutačno opet najpopularnija porodica na svetu

Events
10:02h Autor:
Jedan detalj menja sve: Evo kako će kraljevska porodica dočekati Božić ove godine! (FOTO)
Foto: Profimedia

Uvek nam je zanimljivo da vidimo kako bogati i slavni provode praznike, jer nam se često čini kako su njima ti dani stvarno posebni, zabavni i barem na neki način drugačiji od naših.

Melanija Tramp nedavno je pokazala kako će Bela kuća izgledati tokom ovogodišnje praznične sezone i da, priznajemo da mi ne bismo imali gde da stavimo toliku količinu božićnih lampica i ukrasa, ali što se samih božićnih običaja tiče, čini se kako ni njihovi, ma koliko god oni slavni bili, nisu baš previše drukčiji od ostalih.

Ali, ovde zapravo ne želimo da pričamo o Božiću u Beloj kući, nego o tome kako Božić provodi trenutačno opet najpopularnija porodica na svetu. Naravno, radi se o britanskoj kraljevskoj porodici, koja će ove godine imati nešto malo drugačiji Božić od dosadašnjih. I to zbog jednog jedinog detalja.

Naime, kraljevska porodica će Božić, kao i svake godine, proslaviti u kući u Norfolku, ali će im se tamo ovoga puta pridružiti i verenica princa Harija, Megan Markl, što znači da će biti prekršeno kraljičino pravilo i tradicija koja je važila svih godina do sad. A ta tradicija je značila da proslavi Božića mogu da prisustvuju isključivo članovi porodice, što Megan, pre venčanja sa Harijem, zvanično još uvek nije.

Kraljica Elizabeta škrtari za Božić: Svake godine njeni zaposleni dobijaju isti poklon!

foto: Profimedia

Za razliku od Bele kuće, kraljevska porodica će svoj dom ukrasiti mnogo skromnije, pa će tako u trpezariji ponovno, kao i prethodnih 30 godina, imati srebrnu veštačku jelku, u kući će biti još jedna velika, prirodna jelka, a na Božićno jutro će svi zajedno otići na misu. Nakon toga sledi obilan ručak, koji se svake godine sastoji od sledećih jela: pečene ćurke sa prilozima kao što su prokelj i šargarepa, salate od škampa ili jastoga i tradicionalni božićni ‘puding’, a nakon jela ostatak porodice zajedno gleda prenos kraljičinog tradicionalnog božićnog govora.

I dok je ručak svake godine isti, božićna večera se menja zavisno od toga šta porodica želi da jede, a jedina neprekinuta tradicija je ta da, na Božić, kuvar koji inače ne ulazi u trpezariju, može slobodno da uđe kako bi porodici poslužio meso, nakon čega mu kraljica Elizabeta II daje čašicu viskija kojom zajedno nazdravljaju. Zatim sledi otvaranje poklona i sve one zabavne stvari, kojih se ni kraljevska porodica, naravno, ne odriče.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs