OPtužena za obmanu

Marija Šarapova u centru novog skandala: Uzela milione i prevarila kupce stanova?

Moj cilj je da stvorim osećaj kupcima stanova da poseduju nešto posebno i drugačije od svega drugog što im je dostupno, navela je lepa Ruskinja

Celebrities
10:26h Autor:
Marija Šarapova u centru novog skandala: Uzela milione i prevarila kupce stanova?
Foto: AP / Damian Dovarganes

Jednu od najvećih teniskih zvezda Mariju Šarapovu, čija je karijera bila ozbiljno uzdrmana skandalom zbog dopinga, ponovo istražuje policija, prenose britanski mediji.

Naime, atraktivna sportistkinja je u centru skandala policijske istrage u Indiji zbog sumnje da je umešana u obmanjivanje i "zločinačku zaveru" vezanu za luksuzni stambeni projekat, u koji su mnogi uložili gomilu novca pre četiri godine, a nikada nije ugledao svelost dana.

Kompanija za nekretnine Homestead Infrastructure optužena je da je uzela desetine miliona rupija, odnosno milione dolara, od zainteresovanih kupaca za projekat. Reč je o luksuznom stambenom kompleksu koji je trebalo da sadrži i privatni heliodrom, tenisku akademiju i druge privilegije.

Osvajačica pet Grand Slem titula, koja se nakon 15-mesečnog odsustvovanja s teniskih terena zbog dopinga u aprilu vratila tenisu, bila je u Indiji 2013. godine kako bi prisustvovala svečanosti predstavljanja grandioznog projekta na blistavoj svečanosti. Policija je istragu pokrenula 16. novembra.

Sa samo 19 godina se upravo častila 4. vilom: Zavirite u ludilo od luksuza! (VIDEO)

Advokat jednog od oštećenih kupaca Pijuš Sing izjavio je u sredu da je popularnost Šarapove bila razlog mnogima da ulože novac u taj projekat.

Sing tvrdi da je njegova klijentkinja Bavana Agarval platila kompaniji Homestead Infrastructure 81.678 dolara 2013. godine jer je bila impresionirana učestvovanjem teniske zvezde u projektu smeštenom u Gurgaonu, u predgrađu indijske prestonice Nju Delija. Cena koju su morali da izdvoje za otmeni stan bila je 308.000 dolara.

"Moj cilj je da stvorim osećaj kupcima stanova da poseduju nešto posebno i drugačije od svega drugog što im je dostupno. Isti osećaj želela bih i ja da imam da kupujem dom za sebe", izjava je Marije Šarapove, koja krasi veb sajt projekta.

Ovde ni milioneri ne mogu da dođu do stana: Najekskluzivnije ulice na svetu! (FOTO, VIDEO)

foto: AP / Andy Wong

Agarval je sledeće tri godine ganjala projektante tražeći informacije o zemljištu i toku realizacije projekta. Početak izgradnje prebačen je na 2016. godinu, ali su u jednom trenutku predstavnici kompanije prestali da odgovaraju na njene pozive. Na brojeve telefona objavljene na veb sajtu kompanije niko se danas nije javljao, pišu britanski mediji.

"Projekat nikada nije realizovan", rekao je advokat Sing.

Sing tvrdi da se policijska istraga sada nalazi na neistraženom pravnom području. Naime, smatra se da slavne osobe, a Marija Šarapova pritom nije jedina, snose odgovornost pristupajući takvim projektima. Njihov zadatak bi trebalo da bude da urade dubinsku analizu projekta pre nego što ga podrže i svojim imenom daju kredibilitet finansijski izuzetno unosnim poslovima.

Osim Šarapove, na veb sajtu te kompanije oglašava se projekat koji nosi ime velikana Formule 1 Mihaela Šumahera. Dostupne su i fotografije s tog gradilišta, ali informacijama o projektu kojeg je podržala Šarapova nema ni u tragovima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs