Nesvakidašnja pravna bitka

Traži 5 miliona evra: Sandra Meljničenko tuži njujorškog art dilera

Supruga ruskog milijardera bila je besna zbog pogrešne skulpture, koja joj je prodata za metar manja od one koju je platila 500 hiljada evra
Celebrities
01:44h
Traži 5 miliona evra: Sandra Meljničenko tuži njujorškog art dilera
Foto: Kurir Arhiva

Najbogatija Srpkinja Sandra Meljničenko tužila je njujorškog art dilera Dejvida Benrimona i njegovu firmu David Benrimon Fine Art zbog pogrešne skulpture, koja joj je prodata metar manja i po mnogo skupljoj ceni.

Supruga ruskog milijardera Andreja Meljničenka (41) platila je 500.000 evra za umetničko delo, koje je naručila 2008. godine. Visina skulpture trebalo je da iznosi 220 centimeratara, ali je Sandra (36) bila šokirana kada je ovo umetničko delo postavila u dvorište svoje vile i videla da je ono za metar manje.

Bivša modelsica je veliki ljubitelj umetnosti, pa je zato zbog prevare započela pravnu bitku zbog skulpture poljskog umetnika Igora Mitoraža.

Od dilerove firme stigao je mejl odmah nakon reakcije porodice Meljničenko, u kome je rečeno da će pravu umetninu Sonno Grande dostaviti u narednih godinu dana, ali po ceni od 1,2 miliona evra.

Sandra tvrdi da joj je načinjena šteta u višestrukom iznosu cele skulpture, što prevazilazi i slučaj Elene Pinčuk, ćerke bivšeg ukrajinskog predsednika Leonida Kučme. Elena je sličnu tužbu uputila zbog skulpture smeštene u baštu njenog vašingtonskog doma.

Na ovaj pravni potez porodice Meljničenko ruska javnost gleda šarenoliko. Ipak, glasniji su oni koji smatraju da je borba jednog od najuticajnjih parova u Rusiji sasvim ispravna i kako ne treba oprostiti višak uplaćenog novca.

Do tada obe strane u sporu skrivaju lokaciju, na kojoj se nalazi skulptura, ali se spekuliše da se ona nalazi u Crnoj Gori. Konfuziju izaziva to što Sandra i Andrej, koji je trenutno na 56. mestu najbogatijih ljudi na svetu, imaju nekoliko letnjih rezidencija širom planete, pa nije izvesno gde je skulptura zaista postavljena.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs