Pun pogodak

Osvetnička haljina šalje jasnu poruku: Vidi šta propuštaš! Večna lekcija princeze Dajane! (FOTO)

Toga dana je želela da izgleda kao milion dolara i uspela je u svom cilju
Celebrities
20:54h Autor:
Osvetnička haljina šalje jasnu poruku: Vidi šta propuštaš! Večna lekcija princeze Dajane! (FOTO)
Foto: Profimedia

Princeza Dajana bila je poznata kao ikona stila, a o njenim slavnim izborima za protokolarna događanja i danas se priča u superlativima.

Ali, jedna od legendarnih i najpoznatijih modnih komada svakakao je "osvetnička" haljina grčke dizajnerke Kristine Stambolijan.

Jeziva sudbina Lejdi Dajane: Burni život i tragičan kraj najlepše engleske ružeOna je u ušla u modnu istoriju kada je 1994, nakon što je princeza Dajana obukla njenu haljinu. Ne bi to bilo ništa posebno ni drugačije da nije bila reč o danu kada je princ Čarls javno priznao da ju je varao i da održava vezu sa Kamilom Parker.

Dajana i Čarls su u tom trenutku još uvek bili u braku, iako su živeli odvojeno nekoliko godina. Lepa princeza je istog dana trebalo da se pojavi na letnjoj zabavi Serpentinske galerije pri Kensingtonskoj palati.

Iako je prvobitno planirala da nosi elegantan model sa potpisom Valentina, u zadnjem trenutku je odlučila da obuče malu, crnu svilenu haljinu do iznad kolena, koja je istakla njenu figuru, a poseban naglasak stavila na vitke noge u crnim hulahopkama i crnim potpeticama.

Seksi mama, Kristina Mijačević: Pripijena haljina samo za najzgodnije žene! (FOTO)

"Smatrala je haljinu previše odvažnom", priznala je u kasnim intervjuima Kristina Stambolijan. Ali, toga dana je želela da izgleda kao milion dolara i uspela je u svom cilju.

Ne treba ni spomenuti da niko nije saželjevao lepu Dajanu kada ju je video u odvažnoj kreaciji grčke dizajnerke, koju su mediji prozvali "osvetnička haljina".

Nakon smrti princeze, fatalna haljina je prodata na aukciji škotskom kolekcionaru Grejmu Mekenziju, dok je novac iskorišćen za nekoliko dečjih dobrotvornih organizacija koje je Dajana podržavala.

Kako da se obučete kao dama: 8 ključnih trikova za prefinjen izgled! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs