Stanini roditelji izbegli su iz Jugoslavije, a ona osvojila Holivud i Srboljuba: Važi za jednu od najlepših žena

Stana Katić postala je jedna od najpoznatijih holivudskih glumica, a inače ima srpsko poreklo.

Celebrities
Stanini roditelji izbegli su iz Jugoslavije, a ona osvojila Holivud i Srboljuba: Važi za jednu od najlepših žena
Foto: Nancy Rivera / Splash / Profimedia

Holivudska glumica Stana Katić osvojila je publiku širom sveta, dok ponosno ističe srpsko poreklo.

Ona je rođena 1978. godine u Kanadi gde su njeni roditelji, Srbi Petar i Rada Katić emigrirali iz tadašnje jugoslovneske republike Hrvatske. Otac je poreklom iz Vrlike, a majka iz okoline Sinja.

Stana Katić
foto: Profimedia

Ona nikada nije krila da vuče korene sa Balkana, već je s ponosom pričala o tome da ima srpsko, hrvatsko, pa čak i crnogorsko poreklo. Stana ima četiri brata i sestru.

"Moji roditelji su imigranti koji su iz Jugoslavije, preko Kanade, stigli do Amerike. Otišli su iz tadašnje Jugoslavije kao tinejdžeri i stvorili život teško radeći za šestoro dece. Moji roditelji su izvanredni ljudi jer su bili spremni da odu u zemlju čiji jezik ne znaju i nemaju nikog svog pored sebe. Mislim da su bili zaista hrabri", otkrila je Stana i dodala kako je njenim roditeljima na prvom mestu bilo školovanje dece.

Stana Katić
foto: IPA / Alamy / Alamy / Profimedia

Koliko je i dalje vezana za roditelje, iako odavno nije devojčica, već žena od 40 godina, otkrila je opisujući situaciju s crvenog tepiha:

"Stojim ispred fotoreportera, svi slikaju i snimaju, a meni mama šapuće iza leđa: Stano, Stano, ispravi se", rekla je kroz osmeh glumica.

Ipak, iako je ostvarila holivudski san, za sebe kaže da je i dalje ona sasvim obična Stana Katić:

Stana Katić
foto: Profimedia

"Sebe ne doživljavam kao slavnu ličnost. Doživljavam se kao osobu koja je vrlo zainteresovana za život, koja voli da radi s kreativnim i inspirativnim ljudima. Većinom sam ona osoba koja stoji sa strane i posmatra", zaključila je.

Pored uspešne filmske karijere i sopstvene produkcijske kompanije, Stana je već nekoliko godina i među najseksepilnijim TV glumicama na planeti. Njen talenat za modeling pohvalio je ugledni "New York Post".

Stana Katić
foto: Cathy Gibson, PacificCoastNews / Pacific coast news / Profimedia

Ono što je još u životu ove prelepe glumice interesantno jeste i činjenica da se 2015. godine udala za dugogodišnjeg dečka, Krisa Brkljača i to ponovo - na Balkanu.

Stana i Kris Brkljač su svadbeno veselje upriličili, na veliko iznenađenje svih, u Dalmaciji. Kris je biznismen, a pravo ime mu je Srboljub. Rođen je u Australiji, ali su mu roditelji poreklom iz Like.

Kao tinejdžer otišalo je u Ameriku, gde je jedno vreme bio i beskućnik. Ipak, uspeo je da završi fakultet i da razvije privatni biznis, a Stanu je upoznao preko njenog brata Marka, sa kojim je takođe bio poslovni partner. Iza sebe ima jedan brak.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Stana Katić