Najvećeg dasu Holivuda žena je prevarila na najgori mogući način: On se hvali kao ima suprugu za medalju, a ona ...

Kolin Firt je 10. septembra napunio 64 godine, a mi se prisećamo burnog ljubavnog života glumca koji u holivudskim hitovima glumi oličenje idealnog muškarca

Vip priča
Autor:
Najvećeg dasu Holivuda žena je prevarila na najgori mogući način: On se hvali kao ima suprugu za medalju, a ona ...
Foto: Profimedia

Kolina Firta znamo kao gospodina Darsija iz "Gordosti i predrasuda", ali i kao idealnog tipa za Bridžit Džons. Međutim njegova ljubavna priča je daleko zanimljivija i ima baš sve elemente, od ljubavi na prvi pogled pa do skandalozne preljube o kojoj se i dan danas šuška.

Kako je Kolin upoznao Liviju Đuđoli?

"Upoznali smo se u Kataheni. To je neverovatno lep grad, pun neverovatno lepih ljudi. Ona je tamo stajala sasvim sama.. Čim sam je video to je bio trenutni udar na srce. Video sam je i shvatio to je to," ispričao je Kolin u emisiji kod Elen Dedženeris.

Kolin Firt, Livija Đuđoli
foto: Profimedia

Njihovo poznanstvo se desilo 1995. godine, nakon što je Kolin rakinuo šestogodišnju vezu sa glumicom Meg Tili sa kojom je imao sina Vilijama, rođenog 1990. godine.

U tom momentu Kolin Firt je imao 35 godina, a Livija Đušoli 25 godina. Tek je počinjala svoju filmsku karijeru i radila je kao asistent produkcije.

Sama Livija je tvrdila da nikad nije ni čula ni videla Kolina Firta i nije znala koliko je veliki glumac. Ali kada joj je prišao visok, stidljiv muškarac osetila je momentalnu privlačnost.

Ali Livija je u to vreme bila verena i upravo je u Rimu pripremala veliko venčanje. Sve je ostavila zbog Kolina za kojeg se udala u leto 1997. godine.

Kolin Firt, Livija Đuđoli
foto: Profimedia

Pre nego se udala za glumca, preselila se u London a on je uradio sve kako bi pridobio njenu mnogobrojnu rodbinu, jer njeni roditelji nisu bili oduševljeni time da se njihova Livija uda za "tužnog Engleza".

"Možete li da zamislite da sam jednog dana njenoj porodici morao da kažem: "U Engleskoj me smatraju za jednog od najpoželjnijih neženja," i svi su mi se smejali grohotom," ispričao je glumac.

Čim su se upoznali Kolin je počeo da uči italijanski. U svim intervjuima koje je davao, pričao je o svojoj supruzi i koliko ima sreće što ju je upoznao.

Kolin Firt
foto: Profimedia

Svoju šarmantnu mladu suprugu je upoznao sa Meril Strip, Al Paćinom i Džudi Denč i svi oni su rekli kako je mlada simpatična - svi osim publike kojoj se supruga Kolina Firta nije dopala.

Ali Livija nije marila za zajedljive članke u novinama, počela je da gradi samostalnu karijeru razvijajući posao neverovatnom brzinom. Osniva marketinšku - konsultantsku agenciju, zalaže se za prava i jednakost žena.

2002. godine par dobija prvog sina, Luka, a tri godine kasnije rađa im se i Mateo.

Kolin je pored svoje Livije blistao od ponosa na crvenom tepihu. Da bi izrazio ljubav prema svojoj supruzi, glumac je dobio dvojno državljanstvo, stalno leteo do Italije kako bi njegova deca znala da im je i to domovina.

Kolin Firt, Livija Đuđoli
foto: Profimedia

Njihov brak je, sa strane gledan - bio savršen. Livija je bila toliko samouverena da nikad nije dolazila na filmske setove. Imala je poverenja u Kolina da je neće prevariti sa prvom lepuškastom koleginicom koja ga pogleda.

"Bez obzira koliko je zaslepljujuće lepa moja partnerka na setu, ili bez obzira kako me gledala - ona ne može da se poredi sa mojom ženom. Livija je za mene najlepša žena na svetu," pričao je Kolin.

A onda se sve raspalo...

Italijanska štampa je pričala kako u porodici Firt vlada nesloga. Naime, porodica je tražila zaštitu od policije jer ih uznemirava izvesni Mark Brankač.

Izgleda da je dotični čovek godinu dana Kolinu Firtu slao poruke, pisma i pozive koji su imali neki kompromitujući sadržaj.

Par se uskoro oglasio u medijima navodeći kako imaju tešku situaciju, te kako ih progoni čovek do kojeg nikako ne mogu pobeći.

A onda se ispostavilo da Livija Đuđoli poznaje progonitelja i da ga poznaje dobro.

Kolin Firt, Livija Đuđoli
foto: AP / Steffo Loos

Porodične tajne

Ono što su Firtovi hteli da provuku ispod radara eksplodiralo je u neverovatan skandal svetskih razmera: svi časopisi - od žute štampe pa do intelektualnih članaka - pisali su kako je Livija prevarila Kolina.

Ispostavilo se da su 2014. godine imali mali raskid, tj. odlučili su privremeno da se razdvoje. U tu pauzu u njihovom braku uletio je dotični Mark koji je imao aferu sa Livijom.

Za to vreme i Livija i Kolin su izlazili zajedno, držali se za ruke, pojavljivali se na događajima što je svima bilo čudno s obzirom da su hteli da raskinu.

Kasnije se ispostavilo da te 2014. godine Kolin nije hteo da raskine sa Livijom, nego da je izmislio taj podatak kako bi opravdao njenu aferu sa Markom.

Kolin Firt
foto: Profimedia

A onda je Livija priznala kako ga je prevarila sa svojim poznaninom, Italijanom Markom te kako je isti taj Mark poslao mejl Kolinu sve sa slikama i podacima o preljubi, koja je trajala punu godinu dana".

Do medija je došla i informacija da se Mark bunio što mu je policija oduzela laptop, jer on nije imao nameru da uhodi Kolina Firta, samo je bio povređen što ga je Livija ostavila nakon godinu veze pa je Kolinu poslao par mejlova i slika.

Prema Marku, on i Livija su se znali od detinjstva. Prvi sastanak sa Livijom bio je u njenoj i Kolinovoj kući u Italiji.

"Stalno je putovala zbog posla i to je bila savršena maska za našu vezu. Rekla bi Kolinu da ide na poslovni put, a dolazila je da me vidi. Zajedno smo bili u Njujorku, Islandu, Rio de Ženeiru... Ona kaže avantura, a ja kažem da smo bili duboko zaljubljeni," ispričao je Mark novinarima.

"Za tih 11 meseci koliko smo bili zajedno imam u telefonu veliki broj zajedničkih fotografija, njenih poruka, priznanja, video snimaka.."

Kolin Firt, Livija Đuđoli
foto: AP / Ettore Ferrari

Nakon samo 6 meseci, strasti su se smirile a priča o preljubi je zaboravljena. Kolin i Livija su nastavili da žive zajedno, da odgajaju decu i da rade. Kolin više nije davao intervjue i nije pominjao ženu.

2019. godine su se razveli. U zvaničnom saopštenju je stajalo: "Kolin i Livija Firt se razvode. Oni će održavati prijateljstvo u ime ljubavi prema sinovima. Traže da se poštuje njihova privatnost. Neće biti daljih komentara."

Ali dalji komentari nisu bili ni potrebni- sve je već bilo rečeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs