Velika tajna serije "Porodično blago": Tika Špic je nju i privatno voleo, kad je hteo da je ženi - ostavila ga

Jedan od najšarmantnijih likova u čuvenoj seriji „Porodično blago” do danas je ostala Žake — supruga Tike Špica, koju je maestralno odigrala glumica Biljana Nikolić.

Celebrities
09:25h
Velika tajna serije "Porodično blago": Tika Špic je nju i privatno voleo, kad je hteo da je ženi - ostavila ga
Foto: PrintscreenJutjub/ Nikola Stojanovic

Predrag Smiljković, mnogo poznatiji kao Tika Špic, čije replike iz serije "Porodično blago" i danas svi koristimo, četiri godine je u privatnom životu bio sa glumicom Biljanom Nikolić, koja mu je bila žena i u seriji! Za njihovu romansu dugo javnost nije znala, iako je veza bila veoma ozbiljna.

- Bio sam sa glumicom Biljanom Nikolić u ozbiljnoj vezi četiri godine. Igrali smo zajedno, bila mi je žena u "Porodičnom blagu" - priznao je Smiljković.

- Kada igrate sa odličnom glumicom, to je sjajna razmena energije, pa se desi čudna simbioza i to je možda neki nivo zaljubljenosti. Pošto mi nikad u porodici nismo otvoreno pokazivali ljubav, možda sam ja u ljubavi nespretan - rekao je nedavno čuveni Tika.

Bogoljub Mitić Đoša, Predrag Smiljković, porodično stablo
foto: Printscreen Youtube - A&J

Ova serija prikazivala se, inače, od 1998. do 2002. godine i reprizirana je nekoliko puta, zbog čega iznova dobija nove obožavaoce.

Biljana Nikolić je, inače, osim "Porodičnog blaga", igrala još u ostvarenju "Agencija za SiS", a godinama je članica Kruševačkog pozorišta. Trenutno imamo piriliku da je gledamu u popularnoj seriji "Igra sudbine".

Biljana Nikolić
foto: Printscreen Youtube - PRVA TV

Predrag Smiljković, iako ima brojne uloge iza sebe, Tihomir Stojković zvani Špic iz selo Stajkovce kod Leskovac“, je njegova lična karta po kojem je dobio i nadimak u privatnom životu.

Igrao je u pozorištu, filmovima i TV serijama a najčešće u komedijama. Najbolje dočarava likove sa juga Srbije sa takozvanim leskovačkim i vlasotinačkim naglaskom.

Dobitnik je specijalne nagrade Zlatna antena koja se dodeljuje na festivalu domaćih igranih serija (FEDIS) za najupečatljiviji lik u TV produkciji za ulogu Tihomira Stojkovića Špica 2011. godine.

Neke od najskorijih uloga imao je u ostvarenjima poput: Junaci našeg doba, Žigosani u reketu, Feliks.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs