Bira samo eksplicitne uloge i u 8. deceniji izgleda kao devojka: Ovoj ženi godine ne mogu ništa

Glumica Izabel Iper u 8. deceniji izgleda kao da ima 30 godina.

Celebrities
Bira samo eksplicitne uloge i u 8. deceniji izgleda kao devojka: Ovoj ženi godine ne mogu ništa
Foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Francuska filmska i scenska glumica Izabel Iper je dokaz da su godine samo broj. Na Venecijanskom filmskom festivalu pokazala je svoju vitku, seksi figuru u dugoj crvenoj haljini.

Niko ne bi pretpostavio da je ove godine proslavila 71. rođendan. Izabel Iper je jedna od najznačajnijih ličnosti savremene francuske kinematografije i dobitnica je brojnih nagrada.

Izabel Iper
foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Isabel je debitovala na filmskom platnu u filmu "Faustine et le bel été" redateljke Nine Kompanez pa je ubrzo počela da privlači pažnju svojim nastupima u "César et Rosalie" Claudea Sauteta, "Les valseuses" Bertranda Bliera i "Le juge et l‘assassin" Bertranda Taverniera. Osvojila je BAFTA-u 1978. za najbolju debitantkinju, za glavnu ulogu u filmu "La dentèlliere" reditelja Kload Goreta.

Isabel Iper
foto: Profimedia

Reditelji su joj, izjavila je jednom, jedini kriterijum kod izbora kada odlučuje da li će raditi u određenom filmskom projektu ili ne. S novinarima uglavnom ne razgovara ni o čemu osim o svojim filmovima - a postoji li veza između njenog privatnog života i uloga koje bira, to samo ona zna.

Izabel Iper
foto: Marechal Aurore/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Iper je tokom godina na sceni postala omiljena gošća na revijama brojnih modnih kuća. Redovno se može videti u prvom redu pariške Nedelje mode kako prati revije Šanel, Luj Viton, Živanši, a često je i na listi najbolje obučenih glumica.

1 / 7 Foto: Profimedia

Kad bira uloge, najviše se vodi intuicijom. Scenariji, smatra, moraju da imaju dobre dijaloge i što manje opisa - jer je to destabilizira i čini sumnjičavom prema njegovom kvalitetu. Igrala je u sedam filmova francuskog redatelja Kloda Šabrola, kao i u filmovima Majkla Hanekea, s kojim deli stav o emocionalnoj suzdržanosti. Likovi koje tumači Isabel Iper uvek su snažni, zavodljivi, pomalo manipulativni i - uvrnuti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Izabel Iper