"Ne trošite džaba pare, nisam neki važan lik": Bora je kroz pesmu rekao kako bi želeo da izgleda njegov spomenik

Ležao je danima u bolnici u Ljubljani, ali njegovo telo nije izdržalo bitku

Celebrities
Autor:
"Ne trošite džaba pare, nisam neki važan lik": Bora je kroz pesmu rekao kako bi želeo da izgleda njegov spomenik
Foto: preentscreen/Youtube

Bora Đorđević preminuo je danas u bolnici u Ljubljani od posledica jake upale pluća.

Roker je uvek bio otvoren i u javnosti je pričao bez ustezanja na brojne teme. Kao rođeni Čačanin isticao je da je i pored višedecenijske karijere imao tremu kada je nastupao u svom rodnom gradu.

Tokom jednog koncerta u Čačku on je odrecitovao pesmu "Dve gitare", koju je uradio s pokojnim basistom Mišom Aleksićem, koja je rasplakala publiku stihovima, a koje je Čačanima ostavio u amanet kao svoju poslednju želju.

Rođen sam u Čačku i bio sam veoma uzbuđen kada sam dobio priznanje počasnog građanina. Ja sam Čačanin na privremenom radu tamo negde napolju, svi mi koji smo van Čačka jednog dana ćemo se vratiti na padine Jelice da ostanemo zastalno u Čačku - pričao je svojevremeno.

Tokom jednog koncerta u Čačku on je odrecitovao pesmu "Dve gitare", koju je uradio s pokojnim basistom Mišom Aleksićem, koja je rasplakala publiku stihovima, a koje je Čačanima ostavio u amanet kao svoju poslednju želju. Oni glase:

Bora Čorba
foto: preentscreen/Youtube

Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu. Ne trošite džabe pare, nisam tol'ko važan lik.

Bora je svojevremeno za Kurir progovorio o toj pesmi.

Ta pesma bila je neko vreme u Čačku hit. Biće zanimljivo kako zvuči danas posle pola veka. Čačak je za mene čista emocija. Recimo, danas sam od fotografa Voje Pešterca dobio fotografiju na kojoj smo Branković, Točak i ja, to je neprocenjivo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs