Cela Juga je pevala pesmu koju je Bora posvetio pokojnoj ženi: Draganu su mesec dana nakon razvoda našli mrtvu u stanu

Sa Draganom je dobio dvoje dece, pričalo se da je bilo problema u braku, na kraju je pronađena mrtva u stanu samo mesec dana posle razvoda

Celebrities
14:41h Autor:
Cela Juga je pevala pesmu koju je Bora posvetio pokojnoj ženi: Draganu su mesec dana nakon razvoda našli mrtvu u stanu
Foto: Kurir

Bora Đorđević je čovek koji je kroz život menjao mnogo žena. Svaka je na poseban način obeležila njegov živo.

Dinamičan ljubavni put su obeležila ne samo tri braka, već i kontinuiran niz nezaboravnih ljubavnih priča.

Bora Čorba
foto: preentscreen/Youtube

Bora je sa prvom suprugom Draganom bio u braku više od 30 godina. Sa njom ima sina Borisa, a kao svoje dete prihvatio je i Draganinu ćerku Tamaru iz prvog braka.

Draganu je Bora upoznao u srednjoškolskim danima, u Petoj beogradskoj gimnaziji, ali se između njih nije rodila ljubav na prvi pogled. Buntovni mladić tek pristigao iz Čačka bio je željan da šira javnost čuje za njegov talenat. Ljubav i vezivanje nisu bili u fokusu.

U vreme kada je 1980. Bora radio na albumu "Pokvarena mašta i prljave strasti" desio se sudbonosni susret. Dragana je bila već bila udata, međutim taj brak je doživeo krah. Kada je ponovo srela Boru, već je bila u fazi razvoda, a radila je dugo kao službenik "Beobanke".

Ubrzo su sevnule ljubavne varnice između Dragane i pevača, a par nije dugo čekao da stane pred oltar. Venčali su se na intimnoj ceremoniji, bez velikog svadbenog veselja.

Posvetio joj pesme

Dobro je poznato da je ova dama bila Borin nepresušni izvor inspiracije, te joj je posvetio brojne hitova. Legendarnu pesmu Riblje čorbe - "Avionu, slomiću ti krila", posvetio je ženi Dragani. Ta pesma, na prvo slušanje deluje kao dečija pesmica.

U Sarajevu na aerodromu je napisao "Avionu slomiću ti krila", gde je njegov prijatelj prisustvovao kad ga je Dragana posetila na turneji, pa morala avionom da se vrati nazad za Beograd, da bi se vratila na posao.

"Bio sam prisutan kada je Bora za 3 minuta napisao ceo tekst bez ikakve dorade. Mi smo sedeli u bašti, a ona je izašla na aerodrom jer je morala da ide da radi i da bude sutra na poslu, a mi smo ostali na turneji."

Bivao sam sa jednom i drugom Muvao se sa onom i ovom Družio se sa srećom i tugom A ti ode s prvim avionom Teoretski, ljubav lepo zvuči Malčice je drukčije u praksi Mnogo toga još uvek se uči Ajmo dole, stigao je taksi Avionu, slomiću ti krila Da ne letiš, ona bi tu bila Joj, ako ti uhvatim pilota Lišiću ga njegovog života Avionu, slomiću ti krila Da ne letiš, ona bi tu bila Joj, ako ti uhvatim pilota Lišiću ga njegovog života Ćutim i kroz staklo gledam Boeing 747 Ti si jedina, ti si dragocena Čista desetka — to ti je ocena

Ipak, kraj njihovog braka odeležile su ne tako lepe okolnosti, pa je razvod neminovno došao 5. februara 2007. godine.

Bivša supruga muzičara dugi niz godina imala je problema sa alkoholom, a navodno i sa tim što je na Borino insistiranje svojevremeno dala otkaz na mestu državne službenice i tako ostala bez sopstvenih prihoda.

Bora Đorđević
foto: ATA Images

Zavoleo drugu

Molila ga je da se ne razvodi, da samo izađe iz stana, ali po svoj prilici on je želeo potpunu svoju slobodu i to iz razloga što je želeo ponovo da se oženi Aleksandrom Savić, arhitektom iz Čikaga.

Po pisanju tadašnjih medija, Dragana Đorđević, popila je veliku dozu alkohola i antidepresiva, te je oko podneva 23. marta 2007. u zajedničkom stanu pronađeno njeno telo.

Iako su svi, počev od prijatelja, preko komšija pa sve do radnika u Hitnoj pomoći i policije znali da je Dragana imala puno problema, njena smrt proglašena je prirodnom. O samoubistvu niko govorio nije, ali su komšije nagoveštavale.

Bora Čorba
foto: preentscreen/Youtube

Pevač se nikada nije osvrtao na tu temu u domaćim medijima, samo je jednom imao opasku na konstataciju voditeljke da je Dragana izvršila samoubistvo:

- Nije izvršila samoubistvo, već je preterala sa lekovima - naglasio je tada kratko.

Iste godine upoznao je 26 godina mlađu Aleksandru Savić, sa kojom se venčao 2009. Iako se spekulisalo da je pevač zbog nje ostavio svoju prvu suprugu, Bora se nikada nije oglašavao tim povodom, a Aleksandra i on razveli su se posle četiri i po godine braka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs