Najčudniji glumac Holivuda ima zlatno srce: Ono što je uradio malo ko bi, nećete verovati ko mu je bio partner u zločinu

Glumac Zek Galifianakis je godinama plaćao stanarinu za beskućnicu i provodio vreme sa njom jer nije imala porodicu

Celebrities
Najčudniji glumac Holivuda ima zlatno srce: Ono što je uradio malo ko bi, nećete verovati ko mu je bio partner u zločinu
Foto: Profimedia

Zek Galifianakis je postao prepoznatljivo ime i jedan od najomiljenijih komičara u Holivudu. Međutim, njegovi počeci su bili dosta skromniji i živeo je mnogo drugačijim životom od onog koji trenutno živi. Ipak, jedna žena je bila konstanta u njegovom svetu.

Glumac se preselio u LA kada je započeo svoju karijeru u komediji. Imao je planove da postane zvezda, ali kao i kod svih drugih zvezda, morao je da počne od početka i da pokuša da se probije na veliku scenu. Komičar je tako radio povremene poslove i imao stand-up nastupe.

Borio se kako je znao i umeo sve dok nije dobio priliku da pokaže svoj talenat i dobije bilo koju značajnu ulogu, poput one Alana, njegovog lika u franšizi „Mamurluk“. Iako je susret sa holivudskim rediteljima bio važan, Zek je na putu do uspeha stekao i druge važne prijatelje.

Zek Galifianakis
foto: AP

Dok su mu komični nastupi promenili život na bolje, žena koja mu je pravila društvo tokom tih godina bila je neko koga je sreo na najneverovatnijem mestu. Ispostavilo se da će ovaj tandem u godinama koje dolaze postati impresivan tim.

Bilo je to 1994. godine kada je Galifianakis upoznao ženu koja će značajno uticati na njegov život u godinama koje dolaze. Kada je upoznala komičara, Mari „Mimi” Haist volontirala je u perionici, preživljavajući od napojnica koje su mušterije ostavljale.

Zvezda „Mamurluka“ posećivao je ovu perionicu jer je živeo odmah iza ugla. Iako je njihov prvi susret bio pre više od 20 godina, zadržali su jaku vezu.

Nesrećna žena nakon što se razvela, živela je na ulici i počela da traži mesto za posao ili spavanje. Našla je obe te stvari na jednom mestu, u perionici, šef joj je dozvolio da tamo živi skoro 20 godina. Mimi je otkrila da je spavala između mašina za pranje i sušenje veša kako kupci ne bi mogli da je vide.

Nakon što se sprijateljila sa glumcem, on je saznao da živi u perionici i rekao joj da će joj naći mesto za udoban život. Iako Zak još nije bio uspešan, pronašao je i platio stan za Mimi.

Rene Zevleger
foto: Reuters

Kasnije je ovaj nesvakidašnji umetnik upoznao Mimi sa koleginicom Rene Zelvager, koja je pomogla da joj se opremi stan. Mimi nije ni bila svesna ko je Galifianakis, ali Rene je odmah prepoznala i bila je uzbuđena što ju je upoznala.

Mimi je izrazila svoju zahvalnost glumcima za sve što su učinili za nju rekavši:

„Zaista cenim Zaka ​​i Rene za sve što su uradili, sada imam gde da živim i svoj krevet. Sada dobijam i svoje socijalno osiguranje koje mi pomaže da platim hranu i račune.”

Snažna konekcija između zaka i Mimi donela je ovoj vremešnoj dami nove mogućnosti da iskusi lepše stvari u životu. Kad god je Galifianakis imao premijeru filma ili druge holivudske događaje na koje nije imao sa kim da ode, zamolio bi Mimi da bude njegov pratilac.

Iako je Galifianakis tako dugo bio u očima javnosti, on se još uvek nije navikao na holivudske događaje, ali kaže da se ona dobro nosi sa njima.

„Volim da je vidim u toj atmosferi. Nekako se uklapa na veoma čudan način.”

I Mimi je podelila svoja razmišljanja o tretmanu crvenog tepiha koji je iskusila od kada je upoznala Zaka, rekavši: „Ako je u gradu, vodi me... Lepo se oblačim, a prijateljica mi pomaže sa šminkom. Zabavno je, nije nešto o čemu sam ikada sanjao da ću doživeti. Limuzina me posle vodi kući.”

Biti pod sjajem reflektora zajedno sa glumcem bacilo je deo svetla i na Mimi. Pa je tako 2016.godine snimljen dokumentarac o njoj pod nazivom „Kraljica Mimi“.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs