Svaka čast

To se zove široka ruka: Poznati dobrotvori koji su činili velika dela u tajnosti (FOTO)

Ove slavne ličnosti dokazale su da ih slava nije promenila i da znaju da budu i te kako humani
Vip priča 17.06.2014. - 18:36h Autor: Dnevnik.hr
Foto: AP

Poznati vrlo često, nažalost, rade humane stvari zbog popularnosti, ali neki od njih čine velika dela u tajnosti. Ovo su stvari koje niste znali o slavnim dobrotvorima:

 

1. Kijanu Rivs

 

Nakon završetka snimanja Matriks trilogije, Kijanu Rivs je ekipi zaduženoj za specijalne efekte poklonio 75 miliona dolara, a svim kaskaderima je kupio Harli Dejvidson motore.

 

2. Džoni Dep

 

Ovaj lepotan uvek na putovanje nosi i svoj kostim kapetana Džeka Speroua iz "Pirata sa Kariba" jer se upravo tome deca koju nenajavljeno poseti u bolnicama najviše raduju. Džoni Dep priznaje da se ponekad samoinicijativno maskira u slavnog pirata i odlazi u Diznilend i da tako animira decu u zabavnom parku.

 

3. Tupak Šakur

 

Tupak je primio pismo majke koja mu je otkrila da je poslednja želja njenog bolesnog sina Džošue da upozna slavnog repera. On je odmah je odleteo da upozna dečaka. Nakon što je Džošua preminuo, Tupak je nazvao svoju izdavačku kuću "Džošuin san".

 

4. Dejvid Grol

 

Dva australijska rudara su se zaglavili tokom urušavanja rudnika, a sve što su tražili od spasilaca je bio ajpod sa pesmama Grolovog benda "Foo Fighters", kako bi im vreme brže prošlo. Nakon što je to čuo, Dejv Grol im je poslao poruku da će ih, kada izađu, čekati dve ulaznice za bilo koji nastup Foo Fightersa, bilo gde u svetu, i dva hladna piva.

 

5. Ema Votson

 

Za američki praznik Noć veštica, jedan petogodišnjak je obukao kostim Harija Potera. Kako tradicija nalaže, deca su pošla u sakupljanje slatkiša po kućama. U jednom trenutku je Ema Votson došla do malenog dečaka i pitala da li je on Hari Poter. Objasnila je dečaku da je ona Hermiona, Harijeva najbolja prijateljica, čvrsto ga je zagrlila i slikala se s njim. Dečak je bio toliko zbunjen da nije prepoznao slavnu glumicu.

 

6. Džoan Rouling

 

Pre nego što je napisala četvrtu knjigu iz Hari Poter serijala, slavna spisateljica Džoan Rouling je poslala kraj knjige devojčici Nataliji Mekdonald koja je obolela od leukemije. Natalija je nažalost preminula pre nego što je uspela da pročita mejl, pa je Roulingova po njoj nazvala lik u knjizi. Ta devojčica je u knjizi bila svrstana u dom Grifindor.

 

7. Bon Džovi

 

Restoran slavnog pevača Bon Džovija "Soul Kitchen" nema cene na jelovniku. Umesto toga, prihvataju donacije za obroke ili, ukoliko ne možete da priuštite obrok, možete da ga otplatite volontiranjem u kuhinji.

 

8. Tom Henks

 

Holivudski glumac Tom Henks je pristao na jedno veoma neobično fotografisanje sa obožavaocem. U lokalnoj piceriji napravili su seriju fotografija na kojima je dečko glumio da je pijan, nakrivio je naočare i zaspao na ramenu slavnog glumca, a Tom izgleda kao da se dobro zabavio.

 

9. Tom Kruz

 

Nakon što je bio svedok sudara u kojoj je krivac pobegao sa mesta nesreće, Tom Kruz je ostao sa povređenom ženom, nazvao je hitnu pomoć i platio 7.000 dolara bolničkih troškova jer je shvatio da ona nije imala osiguranje.

 

10. Zek Galifianakis

 

Pre nego što je postao poznat, ovaj simpatični glumac je živeo sasvim normalan život. Jedna od uobičajenih radnji bila mu je odlazak u perionicu veša. Tamo je upoznao simpatičnu Elizabet "Mimi" Heist, sada 87-godišnju gospođu, koja je živela od napojnica koje bi joj ljudi ostavljali nakon pranja veša. Nakon što je postao slavan, saznao je da je Mimi postala beskućnica. Odmah joj je pronašao stan u Santa Moniki, a Mimi je smeštaj sredila uz pomoć Rene Zelveger. Zek se brine za kiriju i režije, dok Rene često donosi namirnice za Mimi. Zek uz to Mimi neretko vodi na premijere svojih filmova, a često se šali da mu je to devojka.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs