Pronašla pravu ljubav u 52-oj, pa tragično izgubila: Bol je ne prolazi, a za decu pokojnog muža radi neverovatne stvari

Sandri Bulok se život promenio preko noći, nakon što je preminuo njen parnter Brajan Rendal, od tuge se i dalje nije oporavila...

Celebrities
11:28h
Pronašla pravu ljubav u 52-oj, pa tragično izgubila: Bol je ne prolazi, a za decu pokojnog muža radi neverovatne stvari
Foto: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Sandra Bulok ostaje jedna od najomiljenijih i najuspešnijih glumica u Holivudu, cenjena kako od strane kritike, tako i od strane publike. Njena sposobnost da donese istinsku emociju i šarm na veliko platno osigurava joj posebno mesto u srcima ljubitelja filma. Proglašena za najveću filmsku zvezdu američkog Juga i kraljica romantičnih komedija!

Ova šarmantna umetnica i producentkinja rođena je 26. jula 1964. godine u Arlingtonu, Virdžinija. Do svoje dvanaeste godine živela je u Nirnbergu gde su se njeni roditelji upoznali i venčali. Proputovala je gotovo sve krajeve Evrope prateći majku na turnejama, koja je bila operska pevačica. Kao devojčica učila je balet i pevanje, bila je član dečjeg hora, a povremeno je uz majku nastupala. Tečno govori nemački jezik.

Sandra Bulok
foto: GAMR / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pohađala je dramu na univerzitetu „Istočna Karolina“. Iako je do diplome imala samo tri ispita, napustila je fakultet i u potrazi za glumačkim angažmanom otišla u Njujork gde se izdržavala radeći kao barmen i konobarica. Posle izvesnog vremena, ipak se vratila studijama, te ih uspešno završila.

Karijeru je počela krajem osamdesetih, igrajući u romantičnim komedijama. Najpoznatija je po filmovima Brzina, Ljubavne čarolije, Dok si ti spavao, Mis tajni agent i Dve nedelje za zaljubljivanje. Veridba i Gravitacija su njeni finansijski najuspešniji filmovi.

Za ulogu u drami Mrtav ugao iz 2009. godine osvojila je Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu u drami i Oskara za najbolju glavnu glumicu. Ona je prva žena u istoriji čiji je film u Americi zaradio više od 200.000.000 dolara, i prva koja je iste godine proglašena za najbolju i najgoru glumicu Holivuda. Od njenih novijih komedija, pored Veridbe, najveći komercijalni uspeh ostvarile su i Žestoke devojke iz 2013. i Oušnovih 8 iz 2018. godine.

Sandra Bulok
foto: LESE/stoianov / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pored uspeha na filmskom platnu, Sandra Bulok je poznata i po svojoj humanitarnoj aktivnosti. Aktivno je učestvovala u različitim dobrotvornim projektima, uključujući pomoć žrtvama prirodnih katastrofa.

Pravu ljubav upoznala kasno, a izgubila rano

Brajan Rendal, dugogodišnji partner Sandre Bulok, preminuo je u avgustu 2023. nakon što se tri godine borio sa opakom bolešću - amiotrofičnom lateralnom sklerozom. Naime, ALS utiče na nervne ćelije u mozgu i kičmenu moždinu i uzrokuje da se mišići odgovorni za kontrolu voljnog kretanja troše.

Brajan je, kad se razboleo, doneo odluku da njegova borba sa ALS-om ostane izvan očiju javnosti i oni koji su brinuli o njemu dali smo sve od sebe da ispoštuju ovaj njegov zahtev.

Sandra Bulok
foto: Profimedia

„Večno smo zahvalni neumornim lekarima koji su se sa nama bili tokom ove njegove bolesti i zapanjujućim medicinskim sestrama koje su postale naše cimerke, često žrtvujući svoje porodice da bi bile sa našima“, dodala je tada njegova porodica.

Sandra Bulok je upoznala Rendala, modnog fotografa, 2015. godine kada je fotografisao rođendan njenog sina Luisa. Ona i Rendal su se zajedno pojavili u javnosti na venčanju Dženifer Aniston i Džastina Terua kasnije te godine.

Bulok ima dvoje usvojene dece, Luisa Barda Bulok (13) i Lejlu Bulok (11), a i Brajan je imao ćerku.

„Pronašao sam ljubav svog života. Delimo troje dece, Rendal ima stariju ćerku, i to je najbolja stvar koja mi se dogodila u životu", rekla je Bulok za Red Table Talk 2021.

1 / 7 Foto: Profimedia

Sandra i Brajan nisu bili zvanično venčani.

„Ne želim da kažem da svi treba da rade kao ja, ali ne treba mi papir da bih bila odan partner i odana majka“, rekla je zvezda o braku, dodajući: „Niko nije morao da mi kaže da uvek bude prisutna u najtežim vremenima i prebrodim oluju sa dobrim čovekom."

Kako izgleda život glumica gubitka emotivnog partnera?

Rendal je bio, kako je više puta naglašavala, ljubav njenog života i svakodnevica bez njega joj još uvek ne deluje ispravno. Umesto da traži novog dečka, Sandra se navodno okružila dobrim prijateljima koji su joj velika podrška, poput koleginica Dženifer Aniston i Oktavije Spenser.

Dženifer Aniston, Sandra Bulok
foto: Charley Gallay / Getty images / Profimedia

Najteže joj je u vezi sa sitnicama, poput toga što je Brajan spremao decu za školu i spremao doručak – kaže anonimni izvor za Closer Weekly i dodaje da se ona trudi da "ostane jaka", ali da ne krije da je "tuga sada deo njenog života".

Iako Brajana više nema, Sandra je ostala u sjajnim odnosima sa njegovim naslednicima, te se prema njima postavila kao druga majka, a oni u njoj vide veliki oslonac u najtežem periodu života.

O novoj vezi ni ne razmišlja.

– Romansa će morati da se dogodi prirodno, kad je ne bude tražila. Ko god da to bude, imaće zaista veliki prostor da popuni jer je Brajan za nju bio savršen – ističe Sandrin prijatelj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

TAGOVI:

Sandra Bulok