Kada je čuvena Dara napustila Žikinu dinastiju svi su joj zamerili: Kada su čuli razlog - nastao je muk, a onda i osude

Da li je moguće da neko napusti karijeru zbog muža? Da i upravo to je bez razmišljanja uradila Darinka Dara Čalenić kada je napustila Žikinu dinastiju

Celebrities
Autor:
Kada je čuvena Dara napustila Žikinu dinastiju svi su joj zamerili: Kada su čuli razlog - nastao je muk, a onda i osude
Foto: Printscreen/youtube/zvezdano

"Ljubi ga majka," je replika iz Žikine dinastije koju je upravo izgovorila glumica Dara Čalenić a koju i dan danas ponavljamo. I danas je pamtimo kao Žikinu ženu Daru koja savršeno odgovara njegovom mentalitetu i sklopu. Oni su bili par iz snova, ali kada je glumica Dara odlučila da joj je dosta te popularnosti i kada je rekla ne - Žika je naglo "izgubio" svoju ženu koja je ispala kroz prozor dok je isti prala.

"Prijatno je kada čujem da me svi pamte po ‘Žikinoj dinastiji’. Priča se da su mnogi tu TV seriju Zorana Čalića gledali čak po nekoliko puta. Osećala sam se vrlo dobro na snimanju, kao kod kuće, ali sam morala da prekinem snimanje i da odem kod svog supruga u Ameriku. Ne sviđa mi se što je lik Dare postao suviše popularan: kad god me vide na ulici, ne obraćaju mi se kao Dari Čalenić nego sa ‘ljubi ga majka’. Moja odluka da sa svojim mužem živim u Americi razlog je što sam prekinula ugovor," ispričala je svojevremeno Dara Čalenić, piše Glossy.

Mnogi ljudi nisu mogli da shvate da bi glumica mogla da ostavi sve zbog muža, a pogotovo tako jednu uspešnu karijeru. Ali Dara se nije dvoumila. Njoj je popularnost bila teret, a ljubav je čekala u Americi.

"Život u Kembridžu bio je vrlo raznovrstan. Volim gimnastiku, pa sam slobodno vreme koristila da vežbam, a uveče u bioskop, pozorište ili na koncert u čuvenom bostonskom Simfonijskom holu. Mnogo sam čitala i putovala. Svaku zimu smo provodili na Floridi," iskrena je bila Čalenićeva.

U Beograd su se vratili 2014. godine, gde je poslednje godine života provela sa svojim suprugom.

Tokom jednog intervjua za Kurir Dara se osvrnula i na svoju odluku da prekine karijeru i posveti se porodici.

"Nije mi žao. Otišla sam i iz „Žikine dinastije“ jer nisam živela u Srbiji. Amerika je bila zanimljiva za mene kao umetnika. Odlazila sam na izložbe, u pozorište i filmske susrete. Družili smo se s Endijem Vorholom i Lorin Bekol, a Orson Vels je često bio u našem društvu. Davno je bilo da se setim," sleže ramenima nekadašnja glumica Narodnog pozorišta.

Vladimir Vlada Petrić je bio teoretičar, istoričar i estetičar filma, a na Univerzitetu Harvard je radio kao profesor, a bio je i suosnivač Harvardskog filmskog arhiva. Petrić je bio prvi naučnik koji je stekao zvanje doktora filmologije u SAD na Njujorškom univerzitetu.

Par nije imao decu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs