Očajnički pokušavala da mu rodi dete, kad se teško razbolela on se okrenuo ljubavnici: Sad je dan pred smrt užasno izdao

Šanen Doerti preminula je nakon dugogodišnje borbe da rakom dojke i metastazama, a ono što je doživljavala poslednjih dana pred smrt je nečuveno

Celebrities
11:39h
Očajnički pokušavala da mu rodi dete, kad se teško razbolela on se okrenuo ljubavnici: Sad je dan pred smrt užasno izdao
Foto: RMBI / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šanen Doerti, zvezda serija "Čari" i "Beveri Hils", do poslednjeg daha vodila je borbu na više frontova. Naime, pre svega je činila sve kako bi sebi produžila život, dok je u braku doživela veliku izdaju, te je sa bivšim mužem danima bila na sudu, koji nije imao sluha za njenu bolest, ispostavilo se na kraju. Ceo svet je zanemeo kada je objavljeno da se samo dan pred smrt i zvanično razvela.

Činilo se da je bračnu sreću pronašla u trećem braku s fotografom Kurtom Isvarienkom za kojeg se udala 2011. godine. Čak je i očajnički želela dobije i dete sa njim, te je prošla kroz nekoliko veštačkih oplodnji pre nego što je imala recidiv raka 2019.

- Ne samo da sam želela dete za sebe, već sam ga želela i za svog muža. Želela sam to za naš brak - rekla je u januaru.

Šenon Doerti
foto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, kao da životna bitka koju vodi nije dovoljno, javnost je šokirala i vest da je glumica saznala da je njen suprug Kurt imao aferu neposredno pre nego što je ona bila podvrgnuta operaciji uklanjanja tumora na mozgu, premda je negirao da je bio neveran.

- Vodim bitku za ceo život, sa kojom se svakodnevno nosim. Mislim da mi dobro ide. Takođe mi ide veoma dobro sa veridbom, udajom i razvodom, i ide mi veoma dobro - našalila se nakon razvoda od svog trećeg muža, fotografa Kurta Isvarijenka, u aprilu ove godine.

- Razvod je bio poslednja stvar koju je Šenen želela. Nažalost, smatrala je da nema drugih opcija. Možete okrenuti Kurtovog agenta Kolijeru Grimu jer je ona intimno umešana u to - kratko je rekla njena predstavnica Lesli Sloun, sugerišući da je razlog razvoda bila druga žena.

Beverli Hils, Dženi Gart, Tori Speling, Šenon Doerti
foto: Profimedia

Razvod dan pred smrt

Doerti je podnela bila dokumentaciju u Los Anđelesu u petak, 14. juna, piše "US Magazine", a prema spomenutim dokumentima tražila je 15.343 dolara mesečne podrške, "retroaktivno do 1. juna 2024. godine", kao i da njen bivši suprug plati 9.100 dolara pravnih troškova.

- Zbog svojih zdravstvenih problema uglavnom nisam mogla raditi i nisam imala izgleda za buduće zaposlenje. Danas je gotovo sav prihod koji zaradim nastao od poslova koje sam radila još pre braka - napisala je tada i istakla kako većina spomenutih prihoda dolazi od emitovanja serije Čari, koja je emitovana od 1998. do 2006. godine.

- Nedavno sam saznala da se Čari više neće emitirati ni na jednoj većoj platformi za streaming nakon 30. juna 2024. Stoga, moji budući prihodi će se dramatično smanjiti - govorila je glumica koja od 2022. nije imala angažmana.

Šenon Doerti
foto: Profimedia

Šanen je naglašavala da njen bivši suprug ima dovoljno sredstava da pokrije deo troškova lečenja.

- Dok sam ja bila nesposobna da radim, gomilali su se medicinske troškovi koje osiguranje nije pokrivalo, a Kurt je stalno leteo, trošio hiljade dolara za putovanja, po prodavnicama nakita, kupovao brendove poput Gučija i trošio novac na letove svoje "pomoćnice", dok je istovremeno tvrdio da nema dovoljno sredstava kojima bi me izdržavao - isticala je nedavno.

Glumica je pre samo mesec dana govorila da se Isvarijenko "nada da će ona umreti pre nego što je dužan da joj isplati dug, dok nastavlja da živi svojim životom i ignoriše odgovornost za sopstvenu ženu koja umire".

Ona je tvrdila da Isvarijenko prolongira proces isplate novca njoj, jer njeni mesečni prihodi stagniraju ili se smanjuju.

Šenon Doerti
foto: Profimedia

Nije u redu da Kurtu dozvoljavaju da prolongira razvod u nadi da ću umreti pre nego što se zahteva od njega da mi plati, dok nastavlja da živi svoj život i odbacuje odgovornost ženi koja umire i s njim je bila 11 godina ― navodila Šenon, sa druge strane, pravni zastupnici Isvarienka su tvrdili drugačije.

Advokat je odbacio ove tvrdnje, navodeći da je on želeo da razvod finalizuje još u septembru 2023. nagodbom, ali da ona to nije želela.

Ipak, svega dan pre smrti, Šenon se razvela od supruga, iako je delovalo da se neće nagoditi i dogovoriti oko uslova.

Glumica je pristala da odustane od zahteva da dobija naknadu za izdržavanje u svetlu njene bolesti, kako prenosi Page Six, a sve govori u prilog tome da je par rešio šta je imao van suda. Dokumenta je potpisala 12. jula, a već narednog dana je izgubila životnu bitku.

Šenon Doerti, Džejms Prisli
foto: Profimedi

Kako je izgledao njen ljubavni život?

Iako se trudila da svoju privtnost krije od očiju javnosti, iza malih ekrana glumica je imala vrlo uzbudljiv ljubavni život.

Naime, prvo se udala za Ešlija Hamiltona 1993, sinom glumca Džordža Hamiltona, a njihov brak je trajao godinu dana.

Ljubav je stavila na čekanje sve do 2002. godine kada je opet stala na ludi kamen sa Rikom Salomonom. Radi se o poznatom pokerašu koji je, osim sa Šenon, dva puta bio u braku sa Pamelom Anderson, a njegova popularnost je naglo porasla nakon objave intimnog snimka sa Paris Hilton. Međutim, i zajednički život sa njim trajao je samo devet meseci.

Dok je snimala seriju 'Čari' bila je u vezi s kolegom Džulijanom Mekmanom.

Šenon Doerti, Kurt Isvarijenko
foto: Instagram / Theshando

Treći brak s Kurtom Isvarienkom desio se 2011. godina. Venčanje je organizovano u Malibuu, a malo pre svadbene ceremonije, glumica je za magazin 'People' rekla da brak zahteva veliku posvećenost i da nakon dva razvoda neće lako stati ponovo pred oltar.

Iako je isticala da joj je bio velika podrška tokom borbe sa strašnom dijagnozom, pokrenuli su brakorazvodnu parnicu 2023. godine, nakon što je glumica saznala za njegovu prevaru.

1 / 5 Foto: SMG / Zuma Press / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs