Nakon dugog niza skandala, smrt muža je dotukla: 30 godina od samoubistva muzičara, njegova udovica sprema iznenađenje

Gde je danas i šta radi Kortni Lav, udovica Kurta Kobejna, frontmena legendarne muzičke grupe Nirvana

Celebrities
21:40h
Nakon dugog niza skandala, smrt muža je dotukla: 30 godina od samoubistva muzičara, njegova udovica sprema iznenađenje
Foto: Profimedia

Kortni Lav, udovica frontmena muzičke grupe Nirvana, Kurta Kobejna, nije se mnogo pojavljivala na javnoj sceni nakon što je ovaj kultni muzičar tragično nastradao. Iako su krajem prošlog veka dostigli vrhunac popularnosti i punili naslovne strane, što muzičkim uspehom, što skandalima, ne zna se baš mnogo šta se dešavalo sa njom nakon tih kobnih kasnih 90-ih.

Njen prvobitni rok bend "Hole" objavio je svoj prvi album "Lepa iznutra" 1991. godine, a poslednji album "Ničija ćerka" 2010. Bio je to četvrti i poslednji album benda. Kortni je takođe izdala solo ploču, "America’s Sveetheart", 2004.

Kurt Kobejn, Kortni Lav
foto: Profimedia

U jednom intervjuu ranije ove godine, Lav je pričala i o predstojećem novom albumu koji je skoro gotov i o pesmi „Pravda za Kurta“ koja ipak neće biti na njemu.

Međutim ona se nada da bi mogla objaviti pesmu kao singl.

Kortni koja sada živi u Velikoj Britaniji kaže da već 12 godina nije objavila novi album i da sprema svojevrsni opus. Ona je pobegla iz LA-ja jer je, kako kaže morala da se izvuče iz „preterane kulture“. To je jedno od mnogih spoznaja do kojih je Kortni došla poslednjih godina, posle života uspona i padova, mira i haosa, slave i sramote.

Međutim novi album, nije jedina stvar na kojoj je udovica Kobejna radila u poslednje vreme. Pedesetosmogodišnja pevačica pričala je i o pisanju novih memoara.

Kortni Lav
foto: Reuters

Nedavno je istakla potrebu za više žena u Rokenrol kući slavnih.

Kortni Lav je na društvenim mrežama podelila reči novinarke Džesike Hoper. Kao odgovor na članak pod naslovom „Kuća slavnih rokenrola slavi žene koje rokuju“, Hoper je napisala: „Da li? 719 primljenih u Kuću slavnih rokenrola, od kojih je samo 61 žena. To je 8,48 odsto!

Mnogi sa nestrpljenjem čekaju na novi album Kortni Lav nadajući se da će biti sjajan. Što će verovatno i biti.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs