Otac joj čuveni Srbin, a ona od glumice postala skandal majstor: Volela fatalnog Hrvata koji sad ljubi 30 godina mlađu

Dinu Prelević verovatno pamtite po filmovima "Virtuelna stvarnost", "Država mrtvih", a danas ima potpuno drugu profesiju

Celebrities
15:00h
Otac joj čuveni Srbin, a ona od glumice postala skandal majstor: Volela fatalnog Hrvata koji sad ljubi 30 godina mlađu
Foto: Prinscreen Instagram / dinaprelevic

Dina Prelević, naslednica čuvenog rokera, pisce i scenariste Dušana Prelevića, krenula je očevim stopama i zakoračila u javni svet. Proslavila se kao glumica i balerina, predviđali su joj veliku karijeru, a onda se povukla sa scene i počela sve više da iznenađuje ponašanjem. Naime, i danas objavljuje veoma provokativne fotografije na kojima je obnažena i ne dozvoljava da je niko ukalupi, već živi život isključivo po svojim pravilima.

Naime, čuveni Prele prkosio je životu, o svemu je otvoreno pričao, a njegov talenat je bio neverovatan. Istakao se kao fenomenalan muzičar, a onda je napisao i scenario za kultni film "Poslednji krug u Monci", da bi potom objavio i tri knjige pripovedaka.

- Mene ne mora da voli niko, ali me cene oni koji se bavi muzikom. I ko god da me privatno ne simpatiše, mi kad se pogledamo, znamo ko smo. Cene me bar iz nemoći, jer misle da su strahoviti u ovoj sredini. I onda se pojavim ja i oni kao miševi, kako kaže Džej, odu u neku rupu. I ako je neka satisfakijca, ostaće tako dok sam živ. Mogu da pevaju dok ja ne uđem na vrata - samouvereno je pričao legendarni roker.

Iza sebe je ostavio dve naslednice, Dinu i Milicu, koje vode popuno različite živote. Milica živi daleko od očiju javnosti i trudi se da svoju intimu sačuva samo za sebe. Vodi Instagram stanicu posvećenu ocu, trudeći sa da oživi sve njegove uspomene.

Sa druge strane, Dina ima vrlo autentičan karakter, tokom 2000-ih imala je mnogo angažmana u svetu glume, a njene uloge u filmovima "Virtuelna stvarnost", "Država mrtvih" bile su veoma zapažene.

Zvršila je baletsku školu "Lujo Davičo", a potom je diplomirala na Akademiji dramskih umetnosti, bila je u klasi sa Gordanom Kičićem i Ljubinkom Klarić.

Dina Prelević
foto: Prinscreen/Instagram/Dina Prelević

U njenim dvadesetim godinama zabavljala se sa glumcem Franom Lasićem jednim od najvećih hrvatskih zavodnika. U vezi su bili nekoliko godina, i dok su im drugi prognozirali brak, oni su iznenada raskinuli.

Mnogo puta do sada šokirala je javnost svojim obnaženim i veoma eksplicitnim fotografijama, te ih i danas redovno objavljuje na svom profilu na Instagramu. A najveće iznenađenje domaćoj javnosti je priredila kada se 2010. golišava slikala za magazin "Plejboj".

Pričalo se da je imala velikih problema sa zavisnošću od narkotika, ali i da je pobedila u borbi sa opijatima.

Već dugo ne radi na novim projetkima u svetu glume, ali je na njenom profilu na društvenoj mreži Linkedin istakla da se trenutno bavi marketingom i PR-om. A najviše uživa, definitivno, u ulozi mame.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs