Naša najlepša odbojkašica jednim potezom sve ostavila bez teksta: Zaveo je slavni dasa za kojim žene lude

Odbojkašica Katarina Lazić se udala proteklog vikenda, a njeno venčanje mnoge je iznenadila

Celebrities
10:48h
Naša najlepša odbojkašica jednim potezom sve ostavila bez teksta: Zaveo je slavni dasa za kojim žene lude
Foto: Printscreen Instagram / lazaaa7

Katarina Lazović je jedna od naperspektivnijih mladih odbojkašica kojojoj starije koleginice predviđaju blistavu karijeru, Pokazala je da u prelomnim momentima zna da vuče najbolje poteze, te na terenu sve više dominira. Iako je trenutno preokupirana nastupom na Olimpijskim igrama, u kratkoj pauzi pre takmičenja napravila je veliki životni preokret. Naime, sa svojim dugogodišnjim partnerom Nemanjom Dangubićem venčala se u crkvi i tako svoju ljubav krunisala brakom. Tek kada se sve završilo, slike su osvanule na društvenim mrežama, a sportistkinja je sve iznenadila izgledom.

Osim što maestralno pokazuje svoje veštine na terenu, krasi je posebna harizma kojom pleni, a osmehom osvaja. Može da se pohvali i savršenim modnim ukusom, te je neretko i inspiracijam mnogim tinejdžerkama. Za svaku priliku izabere idealnu kombinaciju, koja savršeno pristaje njenom i te kako vitkom telu. Ništa drugačije nije bilo ni sada.

Međutim, sve je oduševila njena odluka da se uda bez ikakve pompe u krugu najbliskijih ljudi na skromnoj ceremnojiji. Na Instagramu se može naći lavina komentara kako se dive ovoj mladoj sportistkinji zbog tog poteza, ali i zbog činjenica da nije opterećena glamurom i luksuzom.

Sudbonosno "da"

Katarina veeć godinama uživa u ljubavi sa šest godina starijim košarkašem Nemanjom Dangubićem. Svo to vreme trudili su se da svoju vezi ne eksponiraju u javnosti, te da privatnost sačuvaju od svetla reflektora, a tako je bilo i sada kada su odlučili da izgovore sudbonosno da.

Katarina Lazović
foto: Printscreen Instagram / lazaaa7

Naime, naša prelepa odbojkašica i njen izabranik poslednjeg dana juna venčali su se u crkvi i to samo uz prisustvo kumova i porodice. Za ovu priliku odabrala je belu haljinu sa naglašenim ramenima i izazivnim dekolteom, dok je kosu pokupila u punđu. Uz vrlo svedenu šminku, sva njena lepota došla je do izražaja.

Nemanja je za kuma izabrao košarkaša Luku Mitrovića, samo godinu dana nakon što je Dangubić njemu kumovao. Sa druge strane, Katarinina kuma je odbojkašica Aleksandra Ćirković.

Katarina Lazović
foto: Printscreen Instagram / lazaaa7

Slavlje se nastavilo u jednom prestoničkom restoranu, a mladenci su posebno zaplesali uz pesmu Zvonka Bogdana "Moja mala nema mane".

1 / 6 Foto: Printscreen Instagram / lazaaa7

Ko je izabranik najlepše odbojkašice?

Dangubić je prethodnu sezonu odigrao u Peristeriju i sa tim grčkim timom, pod komandom legendarnog Vasilisa Spanulisa, učestvovao je i Fajnal-foru Lige šampiona u Beogradskoj areni. Leto je iskoristio za promenu sredine, pa će naredne sezone sa Dubaijem igrati ABA ligu.

Nemanja je igrao u juniorima Hemofarma, a za prvi tim je debitovao u sezoni 2011/12. U julu 2012. potpisao je ugovor sa Mega Vizurom. Na NBA draftu 2014. odabrali su ga Filadelfija seventisiksersi kao 54. pika, ali je odmah trejdom menjan u San Antonio sparse.

Krajem jula 2014. potpisao je trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, a upravo u tom timu je upoznao sadašnjeg kuma. Za te četiri sezone je sa crveno-belima osvojio čak devet trofeja — tri Jadranske lige, četiri Superlige Srbije i dva Kupa Radivoja Koraća.

Potom u ekipi Bajerna proveo je sezonu 2018/19. u kojoj je osvojio titulu prvaka Nemačke. U narednoj 2019/20. sezoni je bio igrač španskog Estudijantesa. U julu 2020. je potpisao ugovor sa Partizanom. Proveo je dve sezone u Partizanu, nakon čega je po isteku ugovora napustio klub.

Sa mlađim kategorijama reprezentacije Srbije 2011. godine osvojio je dve srebrne medalje — prvu na Evropskom prvenstvu do 18 godina, a drugu na Svetskom prvenstvu do 19 godina.

Velika odbojkaška nada

Katarina Lazović rođena je 12. septembra 1999. godine i prve korake na terenu napravila je u OK "Vizura", a zatim je preko poljskog "Lođa" stigla i do "Monce".

Od 2022. godine igrala je u timu kineskog "Peking BAIK-a". Bila je kapiten naše podmlađene selekcije u Ligi nacija u Riminiju i pokazala još jednom da je budućnost srpske odbojke sjajna. Na dresu gotovo uvek nosi broj 2, a iako igra na poziciji primača servisa, želela bi da se oproba kao tehničar.

Pre više od godinu dana je dres Pekinga zamenila opremom Čukurove, a ovog puta je iz glavnog grada Kine otišla u Galatasaraj. Glavni cilj joj je da se što više približi favoritima - Vakifbanku, Fenerbahčeu i Ezačibašiju.

- Želela sam da dođem u dobru ekipu, a i u kvalitetnu ligu. Zbog iskustva koje sam imala prošle sezone, kada sam takođe prvi deo provela u Kini, znala sam da mnogi klubovi na polusezoni traže primače, korektore... Nisam žurila sa potpisivanjem. Skoro sve igračice koje dođu u Kinu, već tada imaju potpisan ugovor za drugi deo sezone sa nekim klubom. Ja sam čekala i znala sam da će nešto da iskoči. Galata je definitivno bila najbolja opcija. Prvo jer je to prvenstvo Turske, drugo jer je klub takav da ću imati i pritisak - meni se to sviđa, jer sebe želim da poguram još više. Čula sam i da je trener Španac Giljermo Hernandez baš dobar, tako da se sve pogodilo u jednom klubu. Potpisala sam ugovor u decembru i veoma sam srećna što sam sada tu - rekla je Katarina povodom prelaska u Galastasaraj.

1 / 5 Foto: Printscreen Instagram / lazaaa7

U reprezentaciji je vrlo brzo postala jedan od najbitnijih faktora, a jedina neostvarena želja joj je da nastupi na Olimpijskim igrama sa nacionalnim timom. Naime, iako je otputovala za Japan 2021. i odradila poslednje pripreme, pred start turnira je precrtana zajedno sa Jovanom Kocić, te je propustila učešće da dlaku. Ali,

"Biće velika konkurencija za Olimpijske igre, ali mene to motiviše... Jedina neostvarena želja u nacionalnom timu mi je da odem na OI", ispričala je srpska odbojkašica pre četiri meseca, a sada je njena pozicija, definitivno, sigurna.

Prethodnih godina Katarina je sa Srbijom osvojila zlato na Svetskom prvenstvu, zlato na Evropskom prvenstvu i još dve srebrne medalje na kontinentalnim takmičenjima. Takođe, ima i bronzanu medalju osvojenu u Svetskoj ligi.

Saigračice iz reprezentacije je zovu Laza ili Nina, a i danas se prepričava kako je jednom prilikom odgovorila na 1.100 poruka navijača za manje od dva sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs