Veruje se da njegova smrt nije bila nesreća već da je ubijen, evo i zbog čega: Glumac svoj humanitarni rad platio glavom

Smrt nikad prežaljenog glumca kultnih filmova Brzina, Pola Vokera, i dalje je enigma, a mnogi smatraju da je sve bila nameštaljka

Celebrities
Veruje se da njegova smrt nije bila nesreća već da je ubijen, evo i zbog čega: Glumac svoj humanitarni rad platio glavom
Foto: Profimedia

Svet je 2013. godine izgubio jednog od najtalentovanijih glumaca svih vremena, Pola Vokera, koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći iz još uvek, nakon više od 10 godina, nerazjašnjenih razloga.

Glumac, star samo 40 godina, zabio se svojim Poršeom u stub na ulici pre nego što je automobil planuo. Pol je bio zarobljen u sedištu sigurnosnim pojasom i kada je stigla hitna pomoć, mogli su samo ustanoviti njegovu smrt.

Pol Voker
foto: Profimedia

Dokumentarac o njegovom životu po prvi je put otkrio neke nove detalje, kao kada je njegova majka rekla da je Pol žurio na događaj koji organizuje njegova dobrotvorna organizacija.

Dana kada je dobio poruku s podsetnikom za ovaj humanitarni događaj, planirao je sa svojom ćerkom okititi božićnu jelku.

Budući da je na humanitarni događaj potpuno zaboravio, kad je video poruku, izjurio je iz kuće. Došao je na događaj, ali se više nije vratio, niti on, a niti njegov prijatelj i financijski savetnik Roger Rodas, koji je vozio Porše.

Poginuli su na mestu. Radi li se o nesrećnom slučaju, ili nečem gorem ni dan danas nije sasvim jasno s obzirom na to da je automobil potpuno uništen i nije naveden razlog, a mnogi i dan danas imaju razne teorije. Neke teorije tvrde kako je saobraćajna nesreća inscenirana, te da je Pol zapravo ubijen zbog svog humanitarnog rada, dok druge govore kako se radi o čistom marketingu i kako Pol uopšte nije mrtav.

Pol Voker
foto: Profimedia

Američki glumac rođen je 12. septembra 1973. godine u kalifornijskom gradu Glendaleu. Njegovo prvo pojavljivanje u svet estrade bilo je sa samo dve godine u reklami za pelene, nakon čega se počeo baviti i manekenstvom, a od dvanaeste godine krenuo je s glumom u dečjim televizijskim emisijama.

Kako je dobijao sve više pažnje medija i publike, povećalo se i zanimanje za njegov buran ljubavni život. Proglašen je velikim zavodnikom za kojim uzdišu mnoge dame, a devedesetih je bio u vezi s Rebekom MekBrejn, s kojom je dobio ćerku Meadou. Ubrzo nakon rođenja ćerkice, par je raskinuo vezu, a devojčica je ostala živeti kod majke, sve do njene 13 godine kad joj je majka počela imati problema s alkoholom.

Pol se, nakon završetka skandala, ponovno našao u centru pažnje stranih medija zbog svog ljubavnog života i odnosa s maloletnom Aubrianom Atvel a kasnije i Jasmin Pilčard Gosnel.

Budući da je proživeo nekoliko problematičnih godina, glumac je težio ka posvećivanju porodici te je u intervjuima govorio kako želi napustiti glumu. Tvrdio je kako mu je život filmske zvezde zamoran i kako smatra da je Holivud obično ‘smeće’. Često je surfovao jer je u okeanu i talasima pronašao svoju oazu mira.

Pol Voker
foto: Profimedia

Veliku strast gajio je i prema muzici i automobilima, te mu je neostvarena želja bila da postane muzičar. Brza vožnja bila mu je strast i obožavanje, a čak se i takmičio u ‘Redline Time Attacku’, u scenama filma nije koristio dvojnike, već ih je sam snimio kad je prilagodio svoj auto Nissan Skyline.

Dobar deo njegovog vremena zaokupljao je humanitarni rad, međutim jedna takva noć ga je koštala života. Smrt u saobraćajnoj nesreći navela je njegovu ćerku Meadou da podnese tužbu protiv Poršea, međutim nije došlo do sudske presude, budući da su se nagodili izvan suda. Meadou i njenoj majci, nakon smrti Pola, najviše je pomogao jedan od njegovih najbližih prijatelja, glumac Vin Dizel.

Stil / dnevno.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs