Dok je jedan sin tražio spas u manastiru, kažu da je 2. maltretirao: Gladnoj Vesni je jedini izbor bila Narodna kuhinja

Vesna Pećanac ostvarila je brojne uloge kako na filmu, tako i na pozorišnim daskama, međutim slava joj nije pomogla u teškim životnim situacijama

Celebrities
12:04h Autor:
Dok je jedan sin tražio spas u manastiru, kažu da je 2. maltretirao: Gladnoj Vesni je jedini izbor bila Narodna kuhinja
Foto: preentscreen/Youtube

Vesna Pećanac je nekoliko puta pričala o tragedijama koje su je pogodile, ne samo što je pričala, nego je i svojim primerom pokazivala da se u nekom momentu života zaglavila i da joj je bilo teško da se digne i nastavi dalje.

Nakon smrti supruga, život joj se pretvorio u novi pakao. Naime, u javnost je 2006. godine dospela informacija da Vesnu zlostavlja sin.

- Posle smrti supruga, plodnog crnogorskog reditelja Živka Nikolića, Vesna živi strašnim životom i neprestano vodi bitku sa sinom koji je više puta verbalno, pa čak i fizički maltretirao - rekao je tada sagovornik lista "Press".

O navodnom zlostavljanju sina Vesna nikada nije želela da govori, pa se ne može znati sa sigurnošu da li je to istina, ona se uvek sa osmehom prisećala detalja iz prošlosti, kako iz poslovnog tako i iz privatnog života.

Kultno ostvarenje njenog supruga Živka Nikolića "Lepota poroka" premijerno prikazano 1986. godine, dobilo je tada svoju digitalnu premijeru. Na prikazivanju nove, savremene verzije filma pojavila se Vesna Pećanac, glumica i supruga legendarnog crnogorskog režisera.

Vesna Pećanac
foto: preentscreen/Youtube

Vesna je u filmu igrala ženu koja vara muža. U filmu je ostvarila epizodnu, ali važnu ulogu, a posle "Lepote poroka", glumila je u filmovima "U ime naroda", serijama "Oriđinale", "Đekna još nije umrla, a ka' će ne znamo" koje je, takođe, režirao Nikolić. Bila su retka njegova ostvarenja u kojima nije glumila. Pre 23 godine zaigrala je u "Tamnoj noći", a onda se posvetila pozorištu iz kojeg nikada nije ni odlazila.

Javnost je uzdrmala vest da se hrani u javnoj kuhinji nakon svih nedaća ko je su je zadesile. Za vreme korone, ona je bila redovni konzument, a s obzirom na njenu veliku slavu, nije moglo proći nezapaženo.

Vesna je obožavala svoju profesiju i govorila da nikada ne želi da ode u penziju, međutim porodične tragedije učinile su da se odvoji od scene. Za kratko vreme izgubila je muža i roditelje, i nije mogla da podnese da gleda kako se ljudi oko nje smeju.

Glumica nije krila da se u njen život uselila velika tuga i da je pala u duboku depresiju.

- U vreme bombardovanja Živko je iščileo. Osetila sam ogroman bol, preveliku tugu. Jedan sin otišao je da se monaši. Rekao je: “Meni su svi bedemi srušeni”. Ostala sam da zurim u zid, pala u depresiju. Nekada smo bili velika, vedra, složna i mnogoradna porodica...

Nisam mogla da igram, zatražila sam penziju. Posao komičara je da daruje radost ljudima, a ja nisam više imala radosti. Penzija - sedam hiljada dinara. Bili smo gladni.

Vesna Pećanac
foto: Kurir/Damir Dervišagić

- Mislila sam da sam zbog toga potpuno izgubila memoriju. Jedna milosrdna šefica u samousluzi u blizini kuće godinama nam je hranu davala na kredit, volela je Živkove filmove. Još je bio živ. Sećam se da sam jednom dobila neki novac, i mogla da biram da li da odem na pijacu ili njoj vratim deo duga. Odem, ipak, na pijacu. Iz kese mi je virio mladi luk i ja sam kružila po celom kvartu da me ona ne bi videla. Ispričam Živku, a on mi kaže: Odigraj to na sceni. I to je život - ispričala je Vesna svojevremeno za "Novosti".

Stil/Novosti/Press

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs