Popularna Hurem nije jedina zvezda u familiji: Lepa glumica ima stariju sestru koja se bavi ovom umetnošću

Slavna turkinja Merijem Uzerli ima sestru koja joj je sušta suprotnost, ali je jednako lepa

Celebrities
Popularna Hurem nije jedina zvezda u familiji: Lepa glumica ima stariju sestru koja se bavi ovom umetnošću
Foto: SGP / ddp USA / Profimedia

Merijem Uzerli najpoznatija je po ulozi sultanije Hurem u seriji 'Sulejman Veličanstveni', a često pokazuje idilične prizore iz svog privatnog života, no retko kad se pohvali sestrom koja isto tako ostvaruje umetničku karijeru.

Kanan Uzerli starija je dve godine i nije se opredijelila za glumu, nego za muziku, i to džez. Ima svoj bend, s kojim uspešno nastupa u Nemačkoj.

Kad je reč o muzičarima koji su je inspirisali, ističe da su to Karol Kid, Kat Stevens, Zeki Muren, Sezen Aksu, Kandan Ercetin, Sertab Erener, Lorena Mek Kenit, Noa i Azam Ali, ali voli i Šuberta, kao i portugalski fado. Kako kaže uvek je 'u potrazi za novim blagom u muzičkom svetu'.

'Naš otac bio je zaljubljenik u muziku, a imao je veliku kolekciju ploča i izvrstan muzički ukus. U našoj se kući stalno slušala muzika. Tako sam slušanjem naučila potpuno uroniti u muzičke svetove i upiti ih. Pritom smo puno pevali s roditeljima.

Išla sam u Valdorfsku školu u Kaselu, gde se posebna pažnja pridavala umetničkom razvoju. Svirala sam violinu u orkestru i pevala u horu. Ako postoji nasleđe talenta, pradeda s majčine strane bio je violinista, a baka nemica pevala je ceo život u zboru kao soprano', izjavila je Kanan.

Godine 2009. završila je tursku muziku u Berlinu, gde je usavršavala tursko umetničko pevanje, a prošle jeseni održala je koncert u raskošnoj novoj dvorani hamburške Elbfilharmonije. Kanan je veoma aktivna na Instagramu, a većinom su njene objave vezane za nastupe. Nađu se na njemu i fotografije s najmilijima – roditeljima i mlađom sestrom - čime često razneži fanove.

Zanimljivo je da je za pesmu 'Zaman' koristila kadrove iz privatne arhive, pa se u spotu mogu videti malene Kanan i Merijem kako se igraju. Inače, Kanan živi u Nemačkoj, u Hamburgu, dok njena sestra i dalje boravi u obe države.

Stil / tportal.hr

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs