Bio veliki šmeker i glumac koji je dominirao: Ćerku nije podržao da ostvari snove, a postala je mnogo poznatija od njega

Čuveni Gula je kroz sporedne uloge stekao veliku slavu, te se u njegovu čast održavaju i brojne manifestasije.

Celebrities
16:23h
Bio veliki šmeker i glumac koji je dominirao: Ćerku nije podržao da ostvari snove, a postala je mnogo poznatija od njega
Foto: Printscreen Youtube / ZUTUBE

Glumac Dragoljub Milosavljević, mnogo poznatiji po nadimku Gula, ostavio je veliki trag u jugoslovenskoj kinematografiji, iako nije imao mnogo naslovnih rola. Ali njegove sporede uloge i replike junaka koje je oživeo i danas se koriste u svakodnevnom govoru. Iako je najveći deo života proveo u Beogradu, sve do smrti 2005. godine vraćao se svom rodnom Petrovcu i Mlavi. Njegova karijera je trajala od 1958. do 1997. godine, a igrao je u 75 ostvarenja.

- Iako je uglavnom igrao uloge tihih i nesnalažljivih likova, u privatnom životu Gula je bio pravi šarmer - govorila je njegova supruga Nađa, profesorka istorije.

Najviše ga pamtimo po ulogama u ostvarenjima kao što su: "Maratonci trče počasni krug", "500 kada", "Sumnjivo lice", "Underground", "Gospođa ministarka", "Boj na Kosovu", "Diplomci", "Kamiondžije"."Salaš u Malom ritu", "Vruć vetar", "Balkan ekspres 2", "Više od igre".

I Vladislava Vladica Milosavljević, naslednica čuvenog Gule, nasledila je ljubav prema glumi i krenula je očevim stopama. Pred kamerama se prvi put pojavila 1980. ulogom u TV seriji "Stan".

Međutim, Dragoljub je joj nije bio podrška i vetar u leđa kada mu je saopštila da želi da se bavi istom profesijom, jer je, kako je svojevremno istakla, sumnjao u njegov talenat. Ali, ona ga je, kako je vreme prolazilo, demanotvala, te je na kraju bio ponosan na nju.

Ali, u jeku popularnosti, odlučila je da se privremeno povuče sa scene zbog braka i majčinsta, a onda se i zaratilo.

Nakon pauze od nekoliko godina, vratila se na pozornicu i filmsko platno. Ipak, tri godine nije igrala u svom matičnom, Jugoslovenskom dramskom pozorištu, jer kako su joj saopštili "nije bilo uloga", pa joj je smanjena plata.

Ona ima na desetine uspešnih filmskih i televizijskih uloga gde se prepoznaje njen autentični glumački izraz. Igrala je u veoma zapaženim ostvarenjima, poput filmova "Variola vera", "Ivan" i "Igra u tami".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs