Šetao je najlepšu ženu Jugoslavije i nema ko ga nije voleo, svi mu se divili: Ali ona mu je ukrala srce

Dragan Džajić je ostavio neizbrisiv trag u svetu fudbala, njegova karijera i dalje služi kao inspiracija mnogim mladim fudbalerima.

Celebrities
14:04h
Šetao je najlepšu ženu Jugoslavije i nema ko ga nije voleo, svi mu se divili: Ali ona mu je ukrala srce
Dragan Džajić, Foto: ATA Images

Osim velikog uspeha u svetu fudbala, Dragan Džajić je bio poznat i kao zavodnik čijem šarmu nisu mogle da odole brojne lepotice, pa je i njegov ljubavni život bio prilično buran. Iako u to vreme nisu postojali tabloidi, kao "bomba" odjeknula je vest da je Džaja osvojio srce fatalne Dubrovčanke Ivone Puhiere, Mis Jugoslavije 1968. godine.

Njihov odnos je neverovatno intrigirao medije, svaki njihov pokret je bio pod budnim okom javnosti. Navodno, prelepa Ivona je bila luda za srpskim fudbalerom, nije krila da zbog njega navija za Crvenu Zvezdu. Čak se i njen otac nadao da će mu poznati Ubljanin biti zet.

- Oni se vole, a i ja obožavam Dragana. Koliko sam video, Dragan je iskren, dobar i lep mladić. Naravno, i odličan fudbaler. Ne znam da li će se venčati. On meni još ništa nije rekao, a hoće li, to ćemo videti. Meni lično ne bi bilo mrsko da se oni venčaju - rekao je svojevremno Ivonin otac.

I Džajić se 2019. godine osvrnuo na vezi sa misicom.

- Bila mi je devojka. Vrlo lepa. Ja mlad. Dešavalo se da se čujemo i nakon udaje. Sada imam suprugu Branku, dve ćerke i unuka Luku. Jako smo srećna porodica i dobro živimo u Srbiji - zaključila je legenda "Crvene zvezde".

Skladan brak koji traje decenijama

Srce čuvenog sportiste ukrala je Branka pre mnogo godina i do danas uživaju u bračnom životu, a najponosniji su što su dve ćerke, Draganu i Sanju, izveli n pravi put i od njih stvorili dobre ljude.

Fudbalska karijera Dragana Džajića i njegov kasniji doprinos sportu učinili su ga legendom u bivšoj Jugoslaviji i širom sveta. Bio je tvorac istorijskih momenata koji se i danas prepričavaju. Divili su se njegovim veštinama na terenu, sa druge strane, mnoge dame nisu mogle da odole njegovom šarmu. Čuveni Džaja obavlja funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije, a najviše uživa u ulozi dede.

Rođen je 30. maja 1946. godine, odrastao je u Ubu, malom gradu u blizini Beograda. Fudbal je počeo da igra kao dete u lokalnom klubu FK "Jedinstvo". Njegov talenat brzo je primećen i sa samo 16 godina prešao je u Crvenu zvezdu, jedan od najpoznatijih klubova u Jugoslaviji.

Džajić je za prvi tim debitovao 1963. sa samo 17 godina. Njegova izvanredna igra na poziciji levog krila brzo ga je učinila ključnim igračem tima. Tokom svoje karijere u Crvenoj zvezdi, koja je trajala do 1975. godine, Džajić je postigao 287 golova u 590 utakmica, što je impresivan učinak za igrača na njegovoj poziciji.

Dragan Džajić
foto: Alexander Makarov / Sputnik / Profimedia

Njegove veštine, naročito dribling, precizni centaršutovi i šut levom nogom, često su bile odlučujuće u važnim utakmicama. Sa Crvenom zvezdom osvojio je pet titula prvaka Jugoslavije i četiri nacionalna kupa.

Džajić je, takođe, bio ključni igrač jugoslovenske reprezentacije, za koju je igrao od 1964. do 1979. godine. Tokom tog perioda, odigrao je 85 utakmica i postigao 23 gola. Njegov najpoznatiji trenutak u nacionalnom timu došao je 1968. godine kada je Jugoslavija stigla do finala Evropskog prvenstva. U polufinalu protiv Engleske, Džajić je postigao odlučujući gol koji je Jugoslaviji doneo pobedu i plasman u finale.

Nakon što je napustio Crvenu zvezdu 1975. godine, Džajić je prešao u francuski klub Bastia. Iako je njegova inostrana karijera bila relativno kratka, uspeo je da ostavi značajan trag u klubu, pomažući Bastiji da osvoji Kup Francuske 1981. godine.

Dragan Džajić
foto: ATA Images

Po povratku u Jugoslaviju, Džajić je ponovo zaigrao za Crvenu zvezdu, ali je ubrzo nakon toga prešao u administrativne vode. Postao je sportski direktor Crvene zvezde i bio jedan od ključnih ljudi u klubu tokom zlatnog perioda krajem 80-ih i početkom 90-ih, kada je Crvena zvezda osvojila Kup šampiona 1991. godine.

Džajić je često nazivan jednim od najboljih levih krila u istoriji fudbala. UEFA ga je 2011. godine uvrstila u svoju listu najboljih igrača 20. veka. Njegov doprinos fudbalu i dalje se pamti i slavi, kako u Srbiji, tako i širom sveta.

Dragan Džajić trenutno obavlja funkciju počasnog predsednika FK "Crvena zvezda", a dres sa brojem 11 zauvek je povučen iz upotrebe u njegovu čast.

1 / 6 Foto: ATA Images
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs