Spavala na podu pored bolničkog kreveta, samo da njemu bude dobro: Ovo je njihov recept za ljubav dužu od 60 godina

Ljubavna priča Martina i Dženet Šin jedna je od najlepših u Holivudu.

Celebrities
Spavala na podu pored bolničkog kreveta, samo da njemu bude dobro: Ovo je njihov recept za ljubav dužu od 60 godina
Foto: FAME PICTURES / Backgrid USA / Profimedia Slično

Glumac Čarli Šin poznat je kao ženskaroš i neko ko je rado i često menjao devojke. Međutim, njegovi roditelji su mu svojim primerom pokazali da može i drugačije – i da može da bude predivno!

Otac Čarlija Šina je proslavljeni glumac i živa legenda Holivuda Martin Šin, rođen kao Ramon Antonio Gerardo Estevez, dok je njegova majka Dženet Templton, poznata producentkinja i glumica koja je igrala u više poznatih ostvarenja, ali je bila fokusiranija na porodicu nego na karijeru.

Martin Šin
foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Otkako se prvi put pojavio na velikom platnu, Martin Šin važio je za lepotana i miljenika žena, ali je on vrlo mlad – još pre nego što je stekao svetsku slavu – pronašao ljubav svog života i ostao joj odan do danas. Kada je imao samo 20 godina, Martin je sreo Dženet. To se dogodilo 1960. godine, dok je još maštao o karijeri u džezu i želeo da pronađe devojku s kojom bi izgradio stabilnu vezu.

Dženet je upravo stigla u Njujork na studije slikarstva, nakon života u Klivlendu, a Martin i ona su od prvog susreta bili zaljubljeni do ušiju.

Nije im bilo lako: oboje su bili bez novca, jedva spajali kraj s krajem i oskudevali čak i u hrani, ali su bili istrajni i čvrsto rešili da zasnuju porodicu.

Uskoro je Dženet saznala da je trudna i rešila da na svet donese dete, njihovog prvog sina Emilija Esteveza. Venčali su se na skromnoj ceremoniji u decembru 1961. godine u jednoj njujorškoj crkvi, na brzinu između jedne mise i jedne sahrane. Kako nisu imali novca za veće slavlje, venčanje su proslavili uz doručak u obližnjem restorančiću, sa svega nekoliko prijatelja. Sve je bilo skromno, ali Martin se danas sa smeškom seća dana venčanja.

– Nisam mogao da zamislim savršeniji dan – istakao je u jednom intervjuu.

Baš tih godina, počinjala je Martinova glumačka karijera, a par je u narednim godinama bio finansijski stabilniji, pa su dobili još i sinove Ramona i Čarlija i ćerku Rene.

Sva njihova deca postala su uspešni glumci, što nije iznenađenje s obzirom na činjenicu da su to u prvim godinama braka postali i Martin i Dženet i da su bili okruženi uticajnim ljudima iz filmske industrije.

Glumac je često isticao da mu je omiljena njegova uloga u filmu "Apokalipsa danas". Ipak, tokom snimanja, on se suočio s nekim od najstrašnijih trenutaka i u karijeri i u životu, a oni su se odrazili na njegovo fizičko i duševno zdravlje.

On u ovom ostvarenju igra ubicu koji se treći put vraća u Vijetnam, a vremenom mu je na setu bilo sve teže.

Sećao se kako se osećao čudno, gubio je svest više puta, snimao na udaljenim i teško dostupnim lokacijama. U svojim tridesetim tada je doživeo težak srčani udar, a lokalni lekar mu je, usred džungle, pomogao da se stabilizuje. Stanje je bilo toliko teško da su pozvalii sveštenika, ali Martin je preživeo. Danas priznaje da mu je na umu u tim trenucima bilo samo jedno.

Martin Šin
foto: FTN / United Archives / Profimedia

– Samo sam hteo da dođem do Dženet – rekao je on.

U Njujork se vratio kao poluživ čovek, a kad ga je Dženet ugledala, rekla je:

– To je samo film, ljubavi, molim te, to je samo film.

Nakon srčanog udara, Martin je doživeo i nervni slom, a supruga je u svakom trenutku bila uz njega, pomagala mu da se oporavi. Svakog dana je dovodila psihoterapeuta, dok su lekari brinuli o njegovom fizičkom zdravlju.

– Potpuno sam se raspao. Moj duh je bio razotkriven. Posiveo sam. Bio sam na intenzivnoj nezi, a Dženet je spavala na podu pored mene – prisetio se u jednom intervjuu.

Supruga je bila njegov glavni oslonac tokom teških dana, a Martin danas veruje da je preživeo isključivo zahvaljujući njoj.

Prošlo je nekoliko decenija, a Martin je u decembru 2015. godine ponovo bio u teškom stanju i morao je da mu se ugradi četvorostruki bajpas. Kako je njihov sin Emilio izvestio javnost, Martin se polako oporavljao, a Dženet je sve vreme bila uz njega i trudila se da nasmeje celu porodicu.

Par je 2021. proslavio 60 godina braka, a Martin je istakao da Dženet i on nisu želeli da prave nikakvu pompu, ali su morali jer su njihova deca i unuci insistirali na velikom slavlju.

– Svaki dan s ovom damom je proslava – rekao je tada glumac.

Tokom svoje karijere, Šin je ljubio mnoge lepotice na filmu i sigurno imao mnogo iskušenja, a on danas na pitanje kako je moguće da je svima odoleo zbog Dženet kaže da ni sam nije siguran, ali da je njegova supruga bez sumnje pooebna žena.

– Zaista ne znam. Nikad nisam upoznao osobu s više integriteta – kaže on.

Otkrio je i da nekad ne može da drži korak sa svojom suprugom i da mu je trebalo da vremena da bude s njom toliko direktan koliko je ona želela, ali mu je i dalje često neuhvatljiva.

– I to je veza. Iskreno, još uvek nemam pojma ko je ona jer kad dođem do tačke u kojoj sam je sustigao, ona je već nestala – priznao je Martin kroz smeh.

(Stil/ Glossy)

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs