Nije bilo moćnije žene na pisti od nje, a iz kreveta nije ustajala za manje od 10.000 dolara: Danas je unakažena

Životna priča Linde Evanđeliste prepuna je zanimljivih detalja o usponima i padovima.

Celebrities
17:42h
Nije bilo moćnije žene na pisti od nje, a iz kreveta nije ustajala za manje od 10.000 dolara: Danas je unakažena
Foto: Profimedia

Linda Evanđelista rođena je 10. maja 1965. godine u veilikoj italijansko-kanadskoj porodici u Sent Ketrins, malom gradu blizu Nijagarinih vodopada, u Kanadi. Linda je u mladosti razvila svoj zapanjujuće dobar izgled i, kao i mnogi budući super modeli, primećena je dok je bila tinejdžerka na lokalnom takmičenju lepote.

Nakon uspešnog ranog početka u poslu, Linda je skoro okrenula leđa modelingu nakon lošeg iskustva u Japanu. Dok je bila na radnom zadatku, kontaktirala je kanadsku ambasadu i odvezena je kući nakon što su je zamolili da pozira gola, a iskustvo ju je nateralo da potpuno prestane da se bavi manekenstvom.

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

Ali nakon što je završila srednju školu, Lindina mama ju je ubedila da da drugu šansu manekenstvu, zbog čega je mlada Kanađanka potpisala ugovor sa njujorškom agencijom Elite. Godine 1984. preselila se u Pariz, ali dobri poslovi su sporo dolazili i prošle su tri godine pre nego što je dobila svoj prvi zadatak za Vogue. Usledio je rad sa mnogim međunarodnim publikacijama, uključujući Harper's Bazaar, Glamour, Elle i Rolling Stone.

Dramatična promena izgleda 1988. dovela je do još većeg uspeha, a Linda je postala jedan od najboljih svetskih modela 90-ih. Pojavila se na naslovnoj strani 100. izdanja Voga 1992. godine, najprodavanijem broju časopisa do danas. Godine 1998. povukla se iz manekenstva, iako se kasnije ponovo vratila modelu na naslovnici Voga 2001. godine.

Poznata je njena čuvena rečenica: "Bez 10.000 dolara ne ustajem iz kreveta".

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

Godine 1987, sa 22 godine, Linda se udala za svog prvog muža, šefa agencije Elite modela Džeralda Marija. Nakon njihovog razvoda 1993. godine, Linda se vratila u Sjedinjene Države gde je na fotografisanju upoznala zvezdu Seks i grada Kajla Meklahlana. Par je izlazio šest godina i na kraju se verio, iako su se kasnije razišli.

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

Godine 1998, nakon što je objavila da se povlači iz manekenstva, Linda je počela da izlazi sa francuskim fudbalerom Fabijenom Bartezom. Par je objavio da čekaju bebu, ali nažalost Linda je doživela pobačaj u šestom mesecu. Godine 2006., tada 41-godišnja zvezda na pisti, najavila je da ponovo očekuje, ali je zatajila identitet oca deteta. Kada je Avgustin Džejms Evanđelista došao na svet 11. oktobra, ispunio je Lindinu najdražu želju. 2011. godine otkriveno je da je Fransoa-Anri Pino Avgustinov otac.

1 / 10 Foto: Profimedia/editorial images

Sredinom i krajem 2010-ih, Linda je odstupila od redovnih događaja i pojavljivanja na društvenim mrežama. Zatim je 2021. otkrila da je rezultat toga što je imala, kako je opisala, "brutalno unakaženu" neuspešnu kozmetičku proceduru. Uprkos incidentu koji je izazvao njenu "duboku tugu", Linda se retko vratila na pistu u septembru 2022. kako bi započela Nedelju mode u Njujorku.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs