IMALA JE 26 GODINA KAD SU PRONAŠLI NJENO MRTVO TELO U 9. MESECU TRUDNOĆE: Ono što je obdukcijom utvrđeno ledi krv

Glumica Šeron Tejt koja je izbodena u trudnoći, bila je na vrhuncu svoje karijere kad je skončala.

Celebrities
IMALA JE 26 GODINA KAD SU PRONAŠLI NJENO MRTVO TELO U 9. MESECU TRUDNOĆE: Ono što je obdukcijom utvrđeno ledi krv
Foto: Profimedia

U avgustu 1969. godine, glumica Šeron Tejt trebalo je da se raduje naslovnim stranama za svoje nadolazeće filmove ili možda rođenju njenog prvog deteta. Umesto toga, svi su bili šokirani kada su čuli da su je sledbenici Čarlsa Mensona ubili u njenom domu u Los Anđelesu. Njena priča je skoro bezbroj puta prepričavana u holivudskim filmovima i TV serijama.

Šeron Tejt je rođena u Dalasu 1943. godine. Kao deo vojne porodice, mnogo se selila, a čak je pohađala i srednju školu u Italiji. Pobeđivala je na takmičenjima lepote i čak je bila krunisana kraljicom povratka kući. Kada je konačno stigla u Holivud sa 20 godina, preuzela je male uloge u popularnim TV emisijama kao što su The Beverli Hillbillies i Mister Ed.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

Sredinom 60-ih, producent Martin Ransohof je glumicu upoznao sa poljskim glumcem i rediteljem Romanom Polanskim. Zaljubili su se i venčali u januaru 1968. Do tada je Tejt bila 26-godišnja filmska glumica u usponu, najpoznatija po ulozi Dženifer Nort u Dolini lutaka iz 1967. godine.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

U avgustu 1969. godine, novopečeni par je trebalo da dočeka bebu za samo nekoliko nedelja, pošto je Tejt bila trudna više od osam meseci. Ali, dok se jedne noći družila sa prijateljima u svojoj vili u Los Anđelesu, umrla je tokom onoga što se sada naziva ubistvima Mensona. Dan nakon njenog ubistva, The Nev York Times ju je opisao kao "jednu od najperspektivnijih mladih holivudskih starleta, iako njena televizijska i filmska pojavljivanja nisu bila prvenstveno u glavnim ulogama".

Šeron Tejt
foto: Profimedia

Kako je umrla?

"Porodica" Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi odlučila je da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Šeron Tejt, Roman Polanski
foto: Profimedia

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima. Sektaši nisu marili ni za Šeronino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog deteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima.

Obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

1 / 7 Foto: Profimedia

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs