MENJALA MUŠKARCE KAO ČARAPE I SVAKI JE MORAO DA ISPUNI SAMO 1 USLOV: Mađarica se udavala 9 puta, a onda je život kaznio

Ljubavna priča Za Ze Gabor jedna je od najuzbudljivijih.

Celebrities
MENJALA MUŠKARCE KAO ČARAPE I SVAKI JE MORAO DA ISPUNI SAMO 1 USLOV: Mađarica se udavala 9 puta, a onda je život kaznio
Foto: Profimedia

Za Za Gabor, mađarska glumica čiji samoparodirajući glamur i brakovi sa milionerima dali su sjaj američkoj slavnoj dugoj, ali samo skromno uspešnoj karijeri u filmu i televiziji, umrla je kada je imala 99 godina.

Udata najmanje osam puta, hvaleći se životnim stilom sa dijamantima i krznom i podstaknuta kolumnistima tračeva i piscima naslovnih strana tabloida, bila je jedna od popularnijih glumica.

Njena karijera, koja je započela titulom Mis Mađarske 1936. godine, i dalje je bila jaka tokom 1990-ih, nadmašivši karijeru njenih sestara, Eve i Magde, slavnih ličnosti. Bila je poslednja preživela sestra Gabor.

Za Za Gabor
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Brak od jednog dana

Prvi suprug bio joj je Burhan Asaf, turski intelektualac i političar, s kojim je u braku bila četiri godine. Odmah potom ubola je svoj prvi bračni dobitak. Udala se za Konrada Hiltona, američkog hotelijera i osnivača lanca hotela Hilton, pradedu sadašnje trendseterke Paris Hilton koja joj je slična po životnom stilu. Brak je trajao pet godina, a nakon razvoda tvrdila je da je Hilton želeo potpuno da je promeni, ne vodeći o njoj računa.

"Ignorisao je moje poreklo, hteo je da istrgnem svoje mađarske korene iz sebe. Uskoro sam shvatila da je brak s Konradom značio i moj rastanak sa slobodom, morala sam potpuno da mu pripadnem", rekla je Za Za. Nije dugo bila usamljena, treći muž postao joj je poznati glumac Džordž Sanders.

Za Za Gabor
foto: Profimedia

Nakon toga udala se za Herberta Hatnera, investicionog bankara, ali nije joj odgovarao jer ju je naučio da ne radi. Obasipao ju je bogatstvom, a to joj je smetalo pa se od njega rastala nakon četiri godine.

Istog meseca se udala za Džošuu Kosdena, a od njega se razvela takođe nakon četiri godine.

Sledeći suprug bio joj je Džek Rajan, tvorac lutke Barbi, s kojim je u braku bila tek nešto više od godinu dana. Potom je sedam godina bila u braku s Majklom O’Herom.

Za Za Gabor
foto: Profimedia

Nakon razvoda udala se za meksičkog advokata Felipea de Albu, a brak s njim trajao je samo jedan dan, od 13. do 14. aprila 1983. Brak je poništen jer razvod s prethodnim suprugom još nije postao zvaničan.

A kad su već poništili brak, Za Za Gabor nije htela s istim čovekom pred matičara i drugi put. Jednostavno, više joj nije bio zanimljiv. Deveti, poslednji suprug s kojim je ostala do svoje smrti bio je Princ Frederik fon Anhalt, američki poslovni čovek i milioner, 30 godina mlađi.

Ža Ža Gabor
foto: Profimedia

Ugodan život na duge staze

Za Za Gabor osigurala je sebi vrlo ugodan život, kakav pokušavaju da vode hiljade žena širom sveta. I malo kojoj od njih to uspeva na duge staze jer sve zasnivaju na svom izgledu koji je prolazan, za razliku od Za Ze koja je sve temeljila na svojoj pojavi i ličnosti.

Poznati reditelj Džon Hjuston divio se starleti smatrajući kako ona ima ono nešto.

1 / 10 Foto: Profimedia

"Za Za je jedinstvena. To je žena s dvora Luja XV koja je na neki način dospela do 20. veka", tvrdio je Hjuston. Umrla je manje od dva meseca pre 100. rođendana, za koji je, uprkos zdravstvenim problemima, imala velike planove.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs