PRE KOŠARKE TEO JE BIO ZALUĐEN OVIM SPORTOM: Devojke su ludele za NJIM, a ljubav na prvi pogled je doživeo samo sa NJOM

Kako je izgledao uspeh Miloša Teodosića, ovaj čuveni Valjevac jedan je od najboljih koje naša zemlja ima, a devojke kažu i najlepših, ovo je njegova priča

Celebrities
11:05h
PRE KOŠARKE TEO JE BIO ZALUĐEN OVIM SPORTOM: Devojke su ludele za NJIM, a ljubav na prvi pogled je doživeo samo sa NJOM
Foto: Profimedia

Srbija je juče zanemela kada je čula da je sedmogodišnji brak Jelisavete i Miloša Teodosića na klimavim nogama. Iako nas je u startu njihov brak šokirao jer se dogodio vrlo brzo, zavoleli smo ih i postali su jedan od omiljenih parova.

Lepu glumicu viđamo kako u pozorištu, tako i na velikom platnu, ali o sportisti se malo toga zna.

Poznati srpski košarkaš jedan je od najboljih sportista koje Srbija ima, a ubraja se i u najbolje naše košarkaše svih vremena. Rođen je 19. marta 1987. godine u Valjevu. Zanimljivo je da je prvo trenirao fudbal, ali posle dve godine je počeo da se bavi košarkom.

Miloš Teodosić
foto: Fonet

Svoju karijeru započeo je u klubovima Student Valjevo i Metalac Valjevo, međutim 2004. godine su ga primetili skauti FMP Železnika pa se preselio u Beograd i počeo je da igra za ovaj klub. 2007. godine je prešao u grčki klub Olimpijakos. U početku nije uspeo da se izbori za mesto u timu jer je na njegovoj poziciji igrao jedan od najboljih igrača u istoriji Evrolige, Teodor Papalukas. Naredne sezone je stigao do finala grčkog kupa i prvenstva, ali na kraju je slavio Panatinaikos.

2009. godine je sa reprezentacijom Srbije igrao na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. U polufinalu protiv Slovenije je postigao 32 poena.

U sezoni 2009./10. godine je postao prvi plej Olimpijakosa i jedan od ključnih igrača, zahvaljujući njemu, klub se plasirao na završni turnir ovog takmičenja. U finalu su izgubili od Barselone, a FIBA i Evroliga su Tea proglasili za najboljeg igrača u 2010. godini. Izabran je u najbolju petorku Evrolige. Predvodio je srpsku reprezentaciju na Svetskom prvenstvu u Turskoj. U četvrtfinalu protiv Španije je postigao trojku sa 9 m tri sekunde pre kraja i omogućio je ekipi da igra u polufinalu. Iako nisu osvojili medalju, Teo je ponovo proglašen za jednog od najboljih igrača.

Miloš Teodosić
foto: Reuters

2014. potpisuje ugovor sa CSKA Moskvom, a već sledeće godine se našao na četvrtom mestu najboljih asistenata Evrolige svih vremena. U julu 2017. godine je potpisao dvogodišnji ugovor sa NBA klubom Los Anđeles Klipers. Tokom predsezonskih mečeva u NBA ligi, Miloš je pokazao da je zaslužio svoje mesto u ovom elitnom takmičenju.

Krajem aprila 2019. godine regionalni mediji su objavili vest da je Teodosić odlučio da se vrati u moskovski CSKA u kome je proveo šest godina i sa kojim je osvojio brojne trofeje.

Pored veoma bogate karijere, Miloš je uvek uspevao da ima i veoma ispunjen ljubavni život, pa su ga tako povezivali sa mnogim poznatim damama.

Bio je četiri godine u vezi sa odbojkašicom Majom Ognjenović, a 2010. godine su se verili i živeli zajedno u Atini, ali je svako otišao na svoju stranu zbog klupskih obaveza. Krajem 2012. godine su raskinuli, a neki mediji su pisali da je razlog tome bila manekenka Jelena Kuveljić.

Takođe su ga povezivali sa pevačicom Ivanom Stamenković Sindi, voditeljkom Sofijom Rajović i Cecinom ćerkom Anastasijom Ražnatović.

Jelisaveta Orašanin, Miloš Teodosić
foto: Kurir / Marina Lopičić

Međutim na iznenađenje mnogih u junu 2017. oženio je poznatu srpsku glumicu Jelisavetu Orašanin nakon samo nekoliko meseci zabavljanja. Njihov prvi susret desio se u Moskvi, naime košarkaš je insistirao da upozna glumicu preko njihove zajedničke prijateljice, dizajnerke Milice Opačić i njenog dečka koji živi u Rusiji. Milica je nju povela u Moskvu i rekla joj kako tamo mora da slika neke njene modele, a Jelisaveta treba da bude model. Tada je upoznala sa Teodosićem. Zvuči neverovatno, ali ljubav je odmah planula.

Nakon šest meseci veze, glumica i sportista stali su na "ludi kamen". Venčanje je održano u jednom beogradskom restoranu, a slavlju su prisustvovale mnoge ličnosti iz javnog života Srbije. U braku su dobili su dobili dvoje dece - ćerku i sina.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs