NJEGA PRVO RAZVELA, PA VARALA SA SVIM KOLEGAMA JER JE NIJE ZADOVOLJAVAO U KREVETU: A onda je Bekim Fehmiju oborio s nogu

Najlepša žena Holivuda bila je očarana našim glumcem Bekijem Fehmiju, samo sa njim htela je da se nađe u istom kadru.

Celebrities
21:33h Autor:
NJEGA PRVO RAZVELA, PA VARALA SA SVIM KOLEGAMA JER JE NIJE ZADOVOLJAVAO U KREVETU: A onda je Bekim Fehmiju oborio s nogu
Bekim Fehmiju, Foto: Profimedia

Bekim Fehmiju bio je omiljeni glumac u nekadašnjoj Jugoslaviji, a osim po raskošnom talentu, bio je poznat i po čvrstom stavu. Nije se plašio ni da odbrsui, čak, ni Josipu Brozu Titu, a njegova harizma očaravala je pripadnice lepšeg pola. Taj šarm oborio je sa nogu i Avu Gardner, jednu od najzanosnijih glumica koje je Holivud ikada imao.

- Bekim u Beču snima sa Avom Gardner film „Dozvola za ubistvo“. On glumi njenog muža i u filmu joj lupa šamar, jer mu nije rekla da je rodila njegovo dete. Ona nije znala za Bekima ali njegov agent je imao slike, i kada je gledala kandidate za ulogu i naišla na njegovu fotografiju, rekla je: „Hoću njega.“ Kada ju je Bekim kasnije pitao zašto ga je odabrala, rekla mu je: „Zato što si na toj slici ličio na Če Gevaru a on je bio moj veliki prijatelj - rekla je u jednom intervuu za "Nedeljnik" Branka Petruć, supruga čuvenog glumca, i dodala:

-Dok se snima taj film u Austriji, ja mu kažem: „Mogu da dođem da te posetim i ostanem deset dana.“ A on: „Ako ne možeš da ostaneš dvadeset, ne dolazi u obzir.“ Znam da snima sa Avom, a ona ima tada pedeset i neku godinu i za mene je ona tada starija gospođa. A posle kad sam ja postala „starija gospođa“, shvatila sam koliko sam bila glupa. I kažem tada: „U redu.“ Rada Đuričin dođe kod mene sa predlogom: „Ima dobar put od četiri dana u Turskoj.

Bekim Fehmiju, Bekim Fehmiu
foto: Profimedia

A onda je imala priliku i lično da porazgovara sa Avom.

Kada se vratio sa snimanja, nije prošlo pet dana, zvoni telefon, dižem slušalicu a ono Ava. Razmenile smo par reči i kažem joj: „Daću vam Bekima.“ Mogla sam da razaznam da ona plače. Kad odgledate taj film, u Avinim očima može da se vidi da tu ima još nešto osim filma…

Ko je bila čuvena Ava Gardner?

Legendarna američka glumica rođena je 24. decembra 1922. godine u Smitfildu, Severna Karolina. Smatra se jednom od najlepših žena svog vremena, kao i jednom od najvećih filmskih zvezda Zlatnog doba Hoivuda. Njeno pravo ime bilo je Lusi Lusinda Garner.

Njena karijera započela je kada je privukla pažnju čoveka, lovca na talente, na fotografiji koju je njen brat poslao na takmičenje za Miss Atlante. Uskoro je potpisala ugovor sa filmskim studijom MGM i započela svoj put ka slavi.

Ava Gardner
foto: MGM - Dorkay Productions - Romul / Christophel Collection / Profimedia

Munjevitom brzinom postala je poznata po svojoj lepoti, šarmu i talentu. Njeni najbolji filmovi su: "Mogambo" (1953), u kojem je igrala uz Clarka Gablea i Grace Kelly, za koji je nominovana za Oscara, "The Barefoot Contessa" (1954), "On the Beach" (1959)...

Izvan ekrana, Ava je imala buran ljubavni život.

Navodno je bila s rediteljima, ali i tehničarima i ostalim članovima seta. Bilo joj je bitno samo da ne ostane sama.

Miki Runi i prvi brak sa 19 godina

Ubrzo pošto je stigla u Los Anđeles Ava je upoznala Em-Dži-Emovog glumca Miki Runija. Venčali su se 10. januara 1942. godine u Balardu u Kaliforniji. Imala je tada tek devetnaest godina. Do 1946. godine, Ava je snimila nekoliko filmova, ali je tek posle uloge u filmu Ubice sa Bartom Lankasterom postala poznata kao filmska zvezda i seks-simbol. Runi i Ava su se razveli 1943. godine uglavnom zbog Runijevog raskalašnog načina života.

Runi je kasnije pričao o njihovom seksualnom životu i hvalio se kako je Ava bila dobra u krevetu. Kada je to čula Ava mu je duhovito odgovorila:

„Pa, on je možda i uživao u seksu, ali nebesa znaju da ja nisam uživala!"

Ava Gardner
foto: Profimedia

Drugi brak imala je sa džez muzičarem Arti Šouom od 1945. do 1946. godine i bio je još lošiji od prethodnog. U ovom periodu Ava je počela da pije i da utočište nalazi u psihoterapiji.

Fatalna ljubav sa Frenk Sinatrom

Ava i Sinatra upoznali su se kad je ona imala samo 18 godina i tek je počinjala svoju karijeru. Tada je bila sa Mikijem Runijem, a iako je Sinatra već tad pomislio da je jedna od najlepših žena koje je ikad video, ipak je bila premlada za njega pa nije ni pomišljao da bi njih dvoje ikada mogli da budu zajedno.

Ali, skoro šest godina kasnije, ponovo su sesreli na jednoj zabavi.

"Znala sam da je oženjen i zaista, oženjeni muškarci se nisu dobro kotirali na mojoj lestvici, ali bio je zgodan, šarmantan i očigledno očaran mnome", kasnije je rekla. Te večeri otišli su i na piće i kasnije završili u njegovoj sobi.

Ava Gardner, Frenk Sinatra
foto: Profimedia

Sinatra je napustio Nensi, svoju suprugu zbog Ave i njihov brak je bio udarna vest u novinama. Osuđivali su ga kolumnisti Heda Hoper i Luela Parsons, holivudski establišment i obožavaoci zato što je napustio svoju „dobru ženu“ zbog jedne neobične ali fatalne žene kakva je bila Ava.

To se odrazilo i na njegovu karijeru, dok je za Avu to bio uspeh - njen imidž zavodnice i seks-simbola je samo još više naglašen. Brak sa Sinatrom bio je buran - oštre svađe, ljubomora, čak i Sinatrin pokušaj samoubistva, brojni razlazi...

Ava je iskoristila svoj uticaj kako bi pomogla Sinatri da zaigra u filmu Odavde do večnosti (1953) za šta je bio nagrađen Oskarom. Ta uloga je pomogla da se Sinatrina pevačka i glumačka karijera obnovi. O njihovoj vezi Ava je govorila: „Bili smo sjajni u krevetu. Problemi su obično počinjali već na putu do kupatila." (Ova izjava inspirisaće Suzan Vega da napiše pesmu Frenk i Ava.)

Tokom njihovog braka Ava je ostala trudna ali je prekinula trudnoću zbog nepredvidivosti njihove veze. Uvek je želela decu, ali je dosta kasnije rekla: „Nismo bili u stanju ni o sebi da vodimo računa. Kako bismo brinuli o bebi?"

Ava je bila ta koja je odlučila da je vreme za razvod. Navodno je rekla prijateljicama da više ne može seksualno da je zadovolji. On je bio očajan, pokušao je da preseče vene da bi je vratio, ali ona nije reagovala. Nije ga čak ni posetila u bolnici.

Ipak, nakon razvoda 1957. godine rekla je:

"Nikad nisam bila srećnija nego u braku s Frenkom. Da se ponovo udajem, udala bih se samo za njega. Da sam ga htela da ga delim s drugim ženama, bili bismo srećni".

1 / 5 Foto: Profimedia

Prevare i afere

Iako je Sinatru mnogo volela, varala ga je na svakom koraku. Počela se viđati sa milijarderom avijatičarem Hauardom Hjuzom sredinom 1940-ih. Ta veza potrajala je do 1950-ih. Uprkos njegovim početnim očekivanjima da će ona biti „lak komad“ nikada nisu postali intimni.

Od Sinatre se razvela 1957. godine i otišla je u Španiju gde je počelo prijateljstvo sa poznatim književnikom Ernestom Hemingvejem. Tada je zavolela i špansku koridu, a naročito toreadore. Jedan od njih bio je i Luis Migel Domingin, koji je tada bio sa Činom Mačado, a sa kojim je Ava imala strasnu vezu. „Bilo je to nekakvo ludilo“, kasnije je govorila o ovom vremenu.

Nakon povlačenja sa ekrana, Ava se povukla u privatnost i živela povučenim životom u svom domu u Španiji. Preminula je 25. januara 1990. godine u Londonu, ali njeno nasleđe kao jedne od najvećih filmskih ikona ostaje neizbrisivo.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs