SAŠA POPOVIĆ PRIZNAO DA JE MNOGO POGREŠIO ŠTO JE NJEGA IZBACIO: Radio kao MOLER, gledao tugu u oči, a sad VELIKA ZVEZDA

Životna priča Ivana Kurtića pokazuje da je nabitnije verovati u sebe i raditi na tome da ostvarite snove, a trude se uvek, na kraju, isplati.

Celebrities
17:52h Autor:
SAŠA POPOVIĆ PRIZNAO DA JE MNOGO POGREŠIO ŠTO JE NJEGA IZBACIO: Radio kao MOLER, gledao tugu u oči, a sad VELIKA ZVEZDA
Ivana Kurtić, Foto: Printscreen Instagram / Ivan Kurtić

Ivan Kurtić, vasnik glasa koji dira svačiji dušu, prvo je pokucao na vrata Saše Popovića, čoveka koji je stovrio mnoge zvezde na estradi kroz najpoznatije muzičko takmičenje. Međutim, on tada nije prepoznao Ivanov raskošni talenat, te ga nije pustio čak ni na audiciju. A danas je Kurtić postao vrlo cenjeni pevač u mizičkom svetu, posebno njegova hit "Bela" sada već godinama se peva na raznim veseljima i događajima.

Niame, muzikalnost se kod njega primećivala odmalena, a kako je rastao, tako je i povećavala njegova ljubav prema pesmi, ali i želja da jednoga dana postane poznati izvođač. Nije ga obeshrabrilo to što mu je Saša na samom početku karijere zatvorio vrata, naprotiv, otišao je u drugo takmičenje i postao prvi pobednik "Pinkovih zvezda" 2015. godine. Tada se njegov glas daleko čuo, a mnoge stručne ljude iz sveta umetnosti je ostavio bez daha. I sam Popović je priznao da je napravio veliku grešku.

- Ja sam se prvo prijavio na "Grand", ali nisam prošao. Tačnije Saša Popović me nije pustio ni na predaudiciju. Popović je tada bio u žiriju, ali očigledno da on nije prepoznao moj talenat. Pogrešio je, što i sam priznaje - izjavio je za "Svet".

Nakon postignutog velikog uspeha, bio je, čak, i gost kod Saše u emisji, te su se zajedno našalili zbog činjenica da je, ipak, pobedio, ali na drugom mestu.

Ivan nema školovan glas, ali peva iz srca i toliko je nadaren da čim zapeva, ničije srce ne ostavlja ravnodušnim.

Nekoliko puta je učestvova na "Beoviziji", a sada se i njegov rođeni brat Dušan takmiči na ovom prestižnom festivalu sa pesmom "Zbog tebe živim", koja je došla do srca publika za kratko vreme.

Inače, pre nego što se izborio za svoje mesto na estrade, radio je najviše kao moler, a ponedak i kao čuvar.

- Imao sam za normalan život dok sam radio "obične" poslove. Nisam završio školu, ali sam sedam-osam godina radio kao moler u Srbiji i od toga sam živeo - otkrio je jednom prilikom.

Često je pevao na romskim svadbama, ističe da se na tim veseljiča svačega nagledao.

- Često sam pevao na svadbama gde si bili ugovoreni brakovi, pretežno mladih Roma. Mnogo je više bilo tužne i nesrećne dece, koja se ništa nisu pitala oko tih brakova, jer su roditelji to ranije ugovorili. Knedla vam bude u grlu kada gledate njihovu tugu u momentu kada bi trebalo da budu najsrećniji na svetu. Dešavalo se da izbiju i skandali na veselju kad se ispostavi da mlada, na primer, nije nevina. Otkazuje se svadba - objašnjavao je Ivan i dodaje:

- Bude koškanja među rodbinom, svađe, nekad se desi i tuča. Moja pesma "Bela" je mali doprinos i podstrek svim tim ljudima da je ljubav nešto najlepše i da je treba birati, jer je za ceo život. Vreme ugovorenih brakova i tome slično je davno prošlo vreme, ili bi bar tako trebalo da bude - zaključio je.

Iz prvog braka ima ćerku koju retko viđa, jer živi sa majkom u inostranstvu. -Iskreno, nisam je video devet godina, jednostavno nisam mogao jer živi u Nemačkoj. Nisam se protivio da je majka odvede, jer sam želeo najbolje za nju. Sad imam novu porodicu, dvoje divne dečice. Mi živimo skromno, i nisam u mogućnosti da odem tamo - govorio je Ivan 2015. godine, ali neretko ističe da su njegova vrata za naslednicu uvek otvorena, dok se njegovi obožavaoci nadaju da se od tad situacija promenila.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs