DRUGI JE SANJAJU, A "RUŽNJIKAVI" MUŽ VARA, PA IZA NJENIH LEĐA DRUGOJ NAPRAVIO DETE: Šokirala je postupkom nakon prevare

Imala je hrabrosti da se uda u petoj deceniji, ali životna priča popularne glumice nije nimalo naivna

Celebrities
13:10h Autor:
DRUGI JE SANJAJU, A "RUŽNJIKAVI" MUŽ VARA, PA IZA NJENIH LEĐA DRUGOJ NAPRAVIO DETE: Šokirala je postupkom nakon prevare
Foto: DC / Backgrid UK / Profimedia

Glumica Salma Hajek je svojom upornošću i radom uspela da izgradi zavidnu karijeru iako je imala teško odrastanje daleko od roditelja suočavajući se sa jezičkim poteškoćama. Postala je prava holivudska diva a onda je na pragu pete decenije postala majka i supruga.

Salma Hajek
foto: Shutterstock

Svojim šarmom je na početku karijere očarala meksičkog reditelja Roberta Rodrigeza, sa kojim je vremenom izgradila divno prijateljstvo, a zahvaljujući tome polako ali sigurno počela je da gradi svoju imperiju. Njen najbolji adut je definitivno bio njen fizički izgled i obline, a u to vreme nijedna američka glumica nije mogla da joj parira na tom polju.

Salma Hajek
foto: Bob Grey / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Ljubavni život Salme Hajek

Iako joj je karijera cvetala, ljubavni život joj je išao u drugom smeru. Morala je da okonča nekoliko dugogodišnjih veza, prvo sa glumcem Edvardom Nortonom koji je nosio epitet ženskaroša, a potom i kolegom Džošom Lukasom prema kome kako je istakla nije gajila neka posebna osećanja.

Kada je 2006. na velikoj izložbi umetnina u venecijanskoj "Palazzo Grassi" srela najbogatijeg Francuza, Fransoa-Anria Pinoa, niko nije verovao da će taj susret biti sudbonosan. Međutim, 2007. godine dobili su ćerku Valentinu Palomu koja je glumici bila prvo a njemu treće dete. Dve godine kasnije su se i venčali a odlučili su se za dve svadbene ceremonije jednu u Parizu a drugu u Venciji.

Nakon rođenja njihove ćerke, Salma je razmišljala o odustajanju od karijere, ali suprug ju je ohrabrio lepim rečima i snažno podržao njen povratak: "Ne želim da budem lišen tvog rada. I ja to želim da te gledam. A svet još nije video najbolje od tebe. Dakle, ne možeš da prestaneš", prisetila se za Alure suprugovih reči i dodala kako je Fransoa-Anri bio u pravu.

Selma Hajek, Fransoa Anri Pino
foto: Profimedia

Međutim, ovaj brak je bio turbulentan. Ispostavilo se da je njen voljeni suprug imao aferu sa manekenkom Lindom Evanđelistom, koja mu je potom i rodila sina Avgustina Džejmsa, i tražila alimentaciju od 46 hiljada dolara mesečno.

Za njenog muža se često pisalo da nije naročite lepote u poređenju sa glumicom koja je sada na pragu 60-ih, ali retko koja devojka može da joj parira.

Izgleda da lepota nije garancija sigurnog odnosa.

Glumica je dugo ovaj skandal pokušavala da drži u tajnosti, ali na kraju je ipak rešila da progovori na ovu temu pa poručila kako joj nije jasno zašto je manekenka četiri godine ćutala o ocu svog deteta. Salma je na kraju mužu oprostila prevaru i dala novu šansu njihovom braku i porodici.

Salma Hajek
foto: Profimedia

Njihov brak je često bio predmet ružnih komentara kojima se lepa glumica nije preterano zamarala. Baš zato što je neuporedivo lepša od svog muškarca koji je varao, pisalo se i pričalo da je sa njim zbog novca: "Slike vam ne mogu otkriti njegovu čaroliju. Učinio me je mnogo boljom osobom i omogućio mi da rastem na tako dobar, zdrav način. Kad sam se udala, svi su govorili da je to dogovoreni brak i da sam se udala za njega zbog novca, a ja sam pustila da misle šta žele. Petnaest godina smo zajedno, a naša je ljubav i dalje snažna pa se čak više i ne uvredim", izjavila je ona za jedan strani magazin.

Salma Hajek
foto: Printscreen/ Instagram/ Salmahayek

Pino je izvršni direktor kompanije Kering, koja je vlasnik luksuznih marki poput Gučija i Aleksandera Mekvina, a bogatstvo mu se procenjuje na 7 milijardi dolara. Hajek je svesna da ono nosi razne stigme i priznaje:

"U životu sam odabrala stav da su troškovi koje sam imala pre braka moji troškovi, a on mi je rekao da zna i da zbog toga želi sa mnom da se venča. Možda i tome možemo delimično pripisati što sve u mom braku izvrsno funkcioniše. Još uvek sam nezavisna, a njemu se to sviđa i jako me ceni zbog toga", otkrila je Selma.

Privatni život Salme Hajek

Salma je rođena 2. septembra 1966, njena majka Dijana je u to vreme već imala ozbiljnu karijeru operske pevačice, a zahvaljujući svom suprugu, Libancu Samiju Hajeku, cenjenom stručnjaku za naftu sa velikim političkim ambicijama, živeli su na visokoj nozi.

Znatiželjna devojčica je uvek bila spremna na različite nestašluke, a kao i svaka "Boni", imala je svog "Klajda", mada u ovom slučaju to je bio njen mlađi brat Semi, koji je dana vrlo cenjen dizajner nameštaja. Oboje su odrastali u luksuzu, ali i u strogom katoličkom duhu.

Još dok je studirala, doživela je veliku neprijatnost na jednom ljubavnom sastanku, naime ova prelepa glumica je bila oteta! Otmičari su je potom devet sati držali zarobljenu sa sve pištoljem na njenom potiljku, a pustili su je tek kada su roditelji njenog tadašnjeg dečka platili otkupninu. Nakon toga traumatičnog događaja napustila je studije i odlučila da se posveti glumi.

Posle uloge u najnagrađivanijem meksičkom filmu "Ulica čuda", Selmino sledeće odredište bio je Holivud. Međutim, ubrzo je shvatila da Meksikanke u američkom filmu mogu da glume samo dve uloge - sluškinju i prostitutku, ali to je nije demotivisalo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs