ŽENIO JE SVAKU ŽENU S KOJOM JE BIO, SAMO SOFIJU LOREN NIJE HTEO: Srpkinja Ljubica mu pomutila um, trčao za NJOM kao PAS

Ljubavni život Kerija Granta prepun je zapleta i zanimljivih detalja.

Celebrities
ŽENIO JE SVAKU ŽENU S KOJOM JE BIO, SAMO SOFIJU LOREN NIJE HTEO: Srpkinja Ljubica mu pomutila um, trčao za NJOM kao PAS
Foto: Profimedia

Pre mnogo vremena Keri Grant je rekao: "Pretvarao sam se da postajem određeni tip čoveka na ekranu i postao sam taj čovek u životu. Postao sam Keri Grant... sportista... čovek iz snova... onaj koji plovi na jahtama i daje skupe poklone".

Ali istina je da Keri Grant nikada nije u potpunosti postao ta osoba, i celog njegovog dugog života žene koje su ga volele volele su - možda - samo sliku, sliku najatraktivnijeg muškarca na svetu, sliku koju je on sam stvorio i koju je je verovatno uništio njegovu nadu u ljubav.

Nikada niko nije bio kriv. . . ni njegove žene, ni njegove nesrećne ljubavi, čak ni sopstvene pogrešne procene. . . to je bila samo greška rođena prvo iz namere, a potom iz navike. Kažu, na primer, da bi Dajan Kenon i Keri i sada mogli da budu zajedno da ju je češće izvodio, da je više vremena provodio sa njom, da je obraćao više pažnje na stvari koje su joj bile potrebne. Ali do trenutka kada se oženio Dajan, obrazac od nekih pedeset godina života bio je uspostavljen previše čvrsto da bi se mogao prekinuti.

Keri Grant
foto: Profimedia

Nacrt njegovih srceparajućih ljubavnih afera počeo je davne 1934. godine kada se oženio visokom, lepom, plavom glumicom po imenu Virdžinija Čeril. Toliko se zaljubio u Virdžiniju kada ju je prvi put sreo da nikada, ni na trenutak, nije pomislio da je ljubav pogrešna ili da ona nije devojka za koju bi trebalo da se oženi. Taj prvi put - na zabavi koju su on i njegov kolega neženja Rendolf Skot priredili u njihovoj kući na plaži - proglasio ju je za "najlepšu ženu koju sam ikada video".

Kod Kerija je sam pogled na Virdžiniju izazvao takvu zaljubljenost da je obezbedio njen broj telefona i počeo da je zove čim je napustila njegovu zabavu. Nije se vratila kući, koju je podelila sa majkom, dva sata, a onda je saznala da ju je za to vreme zvao svakih deset minuta.

Napravili su sastanak i od tog datuma on praktično nikada nije ispuštao Virdžiniju iz vida. Ranije je bila udata i razvedena, i oduvek je bila izuzetno popularna celog svog života, ali Kerijeva kampanja je bila ogromna. Gotovo odjednom, bila je zaljubljena kao i on, ali se nisu venčali više od godinu dana (obrazac koji je sledio u svim svojim brakovima). Tada su u braku ostali samo sedam meseci, a i za to kratko vreme su se rastali i pomirili, rastali i pomirili.

Optužila je da je prekomerno pio - da je postao druga osoba kada joj je postao muž - da je odbio da joj plati račune i da je ismevao njenu glumu. Prvog oktobra te godine imali su svoju najžešću svađu. Još jednom, Virdžinija je otišla kući majci. Razlika u toj svađi bila je u tome što Keri ovoga puta nije mogla da je dobije na telefon.

Keri Grant
foto: Profimedia

Virdžinija se razvela i potom se udala za grofa od Džersija. . . ali Keri je bio depresivan. Njegova karijera je počela da se kreće brzo i uspešno, ali Keri je ostao povučen. Kada je ponovo počeo da izlazi, bila je to još jedna visoka plava lepotica po imenu Filis Bruks. . . ali se na kraju nisu venčali. Rekao je da se više nikada neće oženiti, a osam godina nije. Zatim je na zabavi koju je priredila grofica de Fraso 1941. upoznao Barbaru Haton.

Kao i kod Virdžinije, kada je Keri bio sa Barbarom Haton znao je da se odmah zaljubio. Bila je drugačija od ostalih devojaka na koje je on uvek padao.

Ipak, njihov brak nije mogao da funkcioniše. Barbara nije volela Holivud i njegove tračeve. Nije je zanimala Kerijeva karijera. Kada su se konačno složili oko razvoda, nikada nisu govorili grubo jedno o drugom. Keri je rekao: "Barbara je dobra žena. U potpunosti krivim sebe za raskid sa njom. Ljudi je nisu poznavali, finu osobu ispod, zbog publiciteta o njenom novcu."

Zatim je upoznao Betsi Drejk na brodu. Bila je visoka i plava, a on je znao da je ponovo zaljubljen. U jednom pogledu znao je da je ona ona. Betsi je, osim fizički, bila potpuno drugačija od Virdžinije i potpuno drugačija od Barbare. Poticala je iz odlične porodice, a toliko je želela da bude glumica da se izdržavala gotovo bez novca. Igrala je u predstavi u Londonu, koja je upravo bila zatvorena, i ponovo je plovila kući.

Pomagao joj je u karijeri i oženio je.

Betsi je bila u stanju da uradi ono što nijedna druga žena koju je poznavao nije mogla da uradi - da se toliko posveti njegovim potrebama. Ali na kraju su najave razdvajanja, a zatim i pomirenje bile vesti. Bio je to potpuno isti obrazac kao i njegov prošli nesrećni, ljubavni život.

A nakon što je jedne noći video Dajan Kenon u televizijskoj emisiji počela je njegova romansa sa njom. U početku je počelo polako, ne kao drugi put - iako je Keri znao da je voli - i njegovo udvaranje je trajalo nekoliko godina sve dok se u julu 1965. nije oženio njom, prelepom svetlokosom devojkom od 28 godina. vesti o njenoj trudnoći, i Kerijeva izjava: "Mislim da sam je tražio ceo život." I njegova radost je bila potpuna kada se rodila beba Dženifer - beba koju je čekao kroz četiri braka.

Keri Grant, Dajan Kenon
foto: Profimedia

Ipak, uprkos tome što je dao mnoge izjave o tome da je otkrio da je u stanju da razume i da daje i prima ljubav, obrazac njegovog četvrtog braka se sada pojavljuje kao i svi drugi.

Keri je bio 33 godine stariji od nje, a ona je jednom prilikom otkrila da joj je brak sa njim bio daleko od idealnog. Otkrila je da ju je upravo on navukao na narkotike, a iste joj je nudio čak i u trudnoći.

Keri Grant
foto: Profimedia

Ljubav sa Sofijom Loren

Upoznala ga je kad je imala samo 16 godina, a on 37, sada već davne 1950.

- To je bila ljubav na prvi pogled za oboje. Sreli smo se na takmičenju za mis u Rimu kad sam imala 16 godina, a on je bio u žiriju - ispričala je nedavno za Sydney Morning Herald.

Sofija Loren, Keri Grant
foto: Profimedia

Kako ona tvrdi, najpre su se viđali kao prijatelji, a vezu su započeli kad je ona napunila 19 godina. Iako bi njihova veza bila donekle skandalozna čak i danas zbog razlike u godinama i činjenice da je Sofija bila toliko mlada kad su se upoznali, oni ni u to vreme nisu marili za komentare i bili su nerazdvojni. Verili su se 1953, a u međuvremenu Sofija je započela filmsku karijeru i upoznala jednu od najvećih zvezda tog vremena - Kerija Granta.

Keri Grant je bio jako naočit muškarac i divan glumac, ali me nije zaprosio - rekla je ona pre nekoliko godina za Radio Times. Ipak, pominjao je brak...

Sofija Loren
foto: AMPAS/ THA / Hollywood Archive / Profimedia

- Keri je bio zaljubljen u mene, želeo je da me oženi, ali to bi značilo da ostavljam Karla i pravim veliki skandal - rekla je iskreno Sofija jednom prilikom za SMH. - Američka štampa je bila vrlo okrutna prema Ingrid Bergman kada je ostavila supruga i užasno sam se plašila kakva bi reakcija bila kad bih napustila Italiju.

Njena veza s Grantom, koja je više ličila na vrlo blisko prijateljstvo nego na pravu ljubav, okončana je 1957. godine.

Očaran Srpkinjom

Košarkašicu Ljubicu Otašević, u Holivudu su vrlo brzo prepoznali kao dublerku Sofije Loren. Postala je član Univerzal pa Kolumbia studija. Učila je glumu u Americi, Engleskoj, Italiji. O njenoj lepoti se dosta govorilo. Na njenu lepotu pao je i Keri Grant, za kojeg se pričlalo da je opčinjen njome.

Ljubica Otašević
foto: Printscreen Youtube / A1 Srbija

Svi pamte njen dolazak u Beograd povodom bakine sahrane, a tom prilikom društvo joj je pravio Keri Grant. Ljubica je preminula 1998. godinne, u Hjustonu, a u trenutku smrti imala je 65 godina.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs